Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Johanka77 08:15, 03 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Achhhh jeszcze Tiarella cudna

Ale się u Ciebie wszystko pięknie rozbujało!
Ten deszczyk to jednak życie ratuje roślinkom.

Ostatni kadr cytuję, bo tej piękności nie znałam
Bardzo romantyczny okaz z tymi niezapomonajkami i szafirkami w tle ♥️
iwona_d 08:29, 03 maj 2020

Cześć, jeszcze oficjalna mnie u Ciebie nie było, chciałam się więc przywitać, pogratulować pracowitości, wytrwałości i pięknego ogrodu oczywiście. Jako, że jesteś znawczynią jeżówek chciałam prosić o poradę jakiejś fajnej dobrze się krzewiącej, niezbyt wysokiej czerwonej jeżówki.
Pozdrawiam
KasiaBawaria 09:18, 03 maj 2020

Tiarella cudna
Foliak super Cudna masz ziemie. Piaszczysta?
Ale mnie zasmucilas ta meringue.U mnie to wyglada jak na twoim trzecim zdjeciu, takie mini cos. No ale swoja sadzilam w tamtym roku.
Kasiolaaa 10:04, 03 maj 2020

Tiarella wymiata super nieznam tej rosliny ale bosko wyglada
antracyt 11:59, 03 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
I na koniec coś z czego cieszę się bardzo dzisiaj eM dokończył foliaka..jeszcze tylko ogarnę środek i sadzę pomidorki

No super wyszedł Co obok posadzisz, tam gdzie ziemią przygotowana?
Tiarella pięknie się na niebieskim tle prezentuje.
deszczowymaj 14:56, 03 maj 2020

Magara napisał(a)
no to wybrnęłaś
bo już myślałam, że trzeba stos budować, żeby czarownicę spalić albo co najmniej klatkę wodną kołować
dla mnie moje jeżówki to jedna wielka zagadka, nakupowanych sporo, w tym sporo pomylonych przez samych sprzedawców, dostanych też sporo, wysianych (pewnie tylko te zwykłe) - też sporo, a nawet jeszcze bardziej mam nadzieję, że będzie się u mnie jeżówkowo działo, ale one takie fajne są więc narzekać nie będę

Magara wiesz co ?

Po takiej rekomendacji ilości jeżówek jaką posiadasz ..jak nie założysz wątku ,to siem wścieknem Serio ! Ja chcem zobaczyć na pewno masz piękny ogród ..więc pochwal się nim ..
To ja Ci nawet moją pokrzywę pokazałam a Ty co ?
Kasya 15:03, 03 maj 2020

Fajny foliaczek wyszedł
Drzwi eleganckie
deszczowymaj 15:08, 03 maj 2020

Makao_J napisał(a)
Asia, czy zawciąg musiałaś już odnawiać? Czytałam w necie że on z wiekiem zamiera i trzeba go dzielić.

Foliak wyszedł bardzo ładnie. Twój mą jest bardzo psprytny bo nałożenie takiej zwykłej foli nie jest takie łatwe. Mojemu wszło to fatalnie i dlatego teraz mamy gotowy do którego folie kupuje się już uszytą. A Wam wyszło to na prawdę świetnie.

Zawciąg mam w ogrodzie już kilka lat ,jeszcze nigdy go nie odmładzałam ..bardzo ładnie się rozrósł i do tego wysiewa się (tylko łatwo przez pomyłkę go wypielić młode siewki wyglądają jak trawka )

Z folią było troszkę zabawy ..troszkę chcieliśmy zrobić foliak jak najtańszym kosztem (koszt to 100zł. koszt folii ) )
Ogólnie to jesteśmy bardzo zadowoleni ,wygląda całkiem przyzwoicie wiadomo nie jest to szklarnia ful wypas noo ale ..może w następnym sezonie lub za dwa, wymyślimy coś lepszego
Kasya 15:10, 03 maj 2020

A jakie wymiary ?
deszczowymaj 15:13, 03 maj 2020

Johanka77 napisał(a)

Ale się u Ciebie wszystko pięknie rozbujało!
Ten deszczyk to jednak życie ratuje roślinkom.

Ostatni kadr cytuję, bo tej piękności nie znałam
Bardzo romantyczny okaz z tymi niezapomonajkami i szafirkami w tle ♥️

Ogród po deszczu od razu staje się bujniejszy rośliny dostają Powera

Tiarella ..śliczne ma te gwiazdeczkowe delikatne kwiatuszki i do tego jest bezobsługowa ..same plusy
Niezapominajki to Brunnera