Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Makao_J 18:24, 25 cze 2020

Cieszę się, że mnie zrozumiałaś Joasiu. Ściskam i trzymam kciuki za powodzenie. Oby efekt końcowy był dokładnie taki o jakim marzysz.
Basia_KRK 21:15, 25 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

W taki właśnie sposób powstała moja pierwsza rabata ,ta najdłuższa która przebiega przez całą długość ogrodu.Na początku była przechowalnikiem ..a że sukcesywnie dosadzałam rośliny trzeba było ją powiększać..powiększać i w ten oto sposób powstał chaos i wielki misz-masz z którym do tej pory walczę .

O rany, też mam taką rabatę, wzdłuż wschodniej granicy, totalny chaos i misz-masz, trochę ją w zeszłym roku uporządkowałam i usystematyzowałam, ale jeszcze jej dużo brakuje do ogarnięcia.
Trzymam kciuki za dobre decyzje i pracę nad łezką vel. kroplą
Basia_KRK 21:17, 25 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Barcikowscy ..pierwszy raz u nich zamówiłam , ogólnie to opinie mają super jeżeli chodzi o rośliny ..że piękne duże zdrowe sadzonki , no ale coś wysyłka im nie idzie ..z tego co wiem to oni od niedawna prowadzą sprzedaż wysyłkową

Magara napisał(a)
Basia, napisz gdybyś coś ustaliła w sprawie zamówienia, ja niby cierpliwa jestem, ale już mnie trochę ta sytuacja zaczyna wkurzać

Dostałaś już swoje zamówienie od nich? Na maile już nie odpisują od tygodnia, szczerze mówiąc mam dość. Zrezygnowałam z zamówienia, a oni, że na pewno wyślą i tak mija kolejny tydzień...
Makao_J 22:27, 25 cze 2020

Wszędzie są opóźnienia w wysyłkach roślin dlatego ja się wstrzymuję. Poczekam aż atmosfera się rozluźni.
Kasya 22:30, 25 cze 2020

Makao_J napisał(a)
Wszędzie są opóźnienia w wysyłkach roślin dlatego ja się wstrzymuję. Poczekam aż atmosfera się rozluźni.

Przecież w Pechcinie pewnie jest wszystko
Makao_J 23:29, 25 cze 2020

Kasya napisał(a)

Przecież w Pechcinie pewnie jest wszystko

Pęchcin nie wysyła Kasia

I w Pęchcinie nie ma wszystkiego.
KOla 08:18, 26 cze 2020

Mam pytanie: czy jeżówki pożarte przez ślimaki mają szanse jeszcze odbić?
makadamia 10:02, 26 cze 2020

Popieram Anię Makao

Generalnie uważam, że projektuje się tak naprawdę trawnik, a nie rabaty.
Tzn.: trawnik ma mieć ładny kształt a nie rabata, bo rabatę "zgubi się" nasadzeniami. A ponieważ nie znam dobrze Twojego ogrodu, nie wiem co jest po drugiej stronie trawnika i jak wygląda ta rabata z dalszych punktów widzenia, w kontekście całego ogrodu, to nie potrafię określić, jaki kształt dla niej będzie najlepszy.

Po drugie: nasadzenia na niej zaprojektowałabym już teraz, na etapie ustalania jej kształtu, bo będzie tak jak dziewczyny mówią: nagle okaże się że za mało. Sama zresztą zrobiłam ten błąd u siebie: zaczęłam obmyślać nasadzenia dopiero po wykonaniu rabat i okazało się że klops - za małe

Po trzecie: takie zwężające się ogonki są trudne w obsadzeniu i radzi się czegoś takiego unikać.

No, to się wypowiedziałam konstruktywnie
Juzia 10:40, 26 cze 2020

Ogonek można obsadzić czymś zadarniającym, płożącym. Zrobić dywan i ciąć na kształt ogonka
deszczowymaj 11:00, 26 cze 2020

Makao_J napisał(a)
Cieszę się, że mnie zrozumiałaś Joasiu. Ściskam i trzymam kciuki za powodzenie. Oby efekt końcowy był dokładnie taki o jakim marzysz.

Dziękuję bylinowy busz mi się marzy