Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Mgduska 09:08, 25 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Tak zgadza się dziewczyna łobuziara i przytulas jednocześnie

Kicia przytulas by mi się przydała, z łobuzowanie na pewno wyrośnie, a przytulas zostanie. Mój kot tylko łobuz, zresztą takie ma pierwsze imię - Łobuz, chociaż z wiekiem zgrzeczniał, więc teraz obowiązuje imię Misiok, ale dalej nie przytulas
Mgduska 09:09, 25 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)
A wyszło tak ..i teraz niewiem czy popracować jeszcze i zagiąć ogonek łezce czy tak zostawić?
Rabata ma teraz 4,2m długości i 2,4m w najszerszym miejscu

Muszę jeszcze popracować nad kształtem tej długiej rabaty z tyłu.. chcę ją delikatnie pofalować aby bardziej dopasować ją do łezki.

Się narobiłaś, kobieto! Ale ładnie Ci to wychodzi, kop dalej
Nie pamiętam - miejsce na następne jeżówki, czy jeszcze nie masz planu?
KOla 09:24, 25 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)
A wyszło tak ..i teraz niewiem czy popracować jeszcze i zagiąć ogonek łezce czy tak zostawić?
Rabata ma teraz 4,2m długości i 2,4m w najszerszym miejscu

Muszę jeszcze popracować nad kształtem tej długiej rabaty z tyłu.. chcę ją delikatnie pofalować aby bardziej dopasować ją do łezki.

Zawinąć ogonek tak jak rabatka obok leci. Co robisz z tą przekopaną trawą? Czekasz aż przeschnie i grabisz czy ręcznie sie bawisz w wybieranie? Tez mnie to czeka i chcę sobie zaoszczędzic roboty do minimum.
sarenka 09:25, 25 cze 2020

Jaka fajna zmiana u Ciebie
deszczowymaj 09:26, 25 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Się narobiłaś, kobieto! Ale ładnie Ci to wychodzi, kop dalej
Nie pamiętam - miejsce na następne jeżówki, czy jeszcze nie masz planu?

Mam zamiar poprawić kształt i chyba już nie powiększam ..hmm jak myślisz ? ona już ma 4,2m długości ..

Konkretnego planu na obsadzenie jeszcze nie mam ..ale tak, na pewno jeżówki , chciałabym jakieś trawy i na brzegu rabaty kocimiętki albo szałwie albo to i to i jeszcze coś
deszczowymaj 09:30, 25 cze 2020

KOla napisał(a)

Zawinąć ogonek tak jak rabatka obok leci. Co robisz z tą przekopaną trawą? Czekasz aż przeschnie i grabisz czy ręcznie sie bawisz w wybieranie? Tez mnie to czeka i chcę sobie zaoszczędzic roboty do minimum.

Przekopana trawa troszkę obeschnie i wtedy każdy kawałek z osobna wytrzepuje z ziemi albo wbijam kilka razy szpadel i wtedy ta ziemia się obsypuje . Wygrabić się nie da ,zbyt wielkie kawałki i głęboko ukorzeniona trawa ..także nie ma lekko

Też inaczej idzie jak ziemia jest sucha ,wtedy samo się obsypuje i szybciutko leci robota
deszczowymaj 09:32, 25 cze 2020

sarenka napisał(a)
Jaka fajna zmiana u Ciebie

Wiem wiem o wiele lepiej wygląda ta powiększona rabata
Kasya 09:33, 25 cze 2020

Ja bym pogrubiła łezkę żeby jej bok był bardziej równoległy do rabaty
Sama w sobie nie musi być taka równiutką i symetryczna
Palcem rysowane
galgAsia 09:33, 25 cze 2020

A ja bym powiększyła... Ona tylko "na golasa" wydaje się duża, jak zaczniesz obsadzać, to dojdziesz do wniosku, ze zrobiłaś malutką łezkę
A tak w ogóle to fajna ona jest
Mgduska 09:33, 25 cze 2020

Bardzo porządna rabata, miałam na myśli kształt - żeby go podciągnąć tak jak Juzia narysowała, plus. ew. bardziej równolegle do rabaty, żeby ścieżka za łęzką miała równą szerokość. Jak troszkę przytępisz ta ostrą końcówkę - łatwiej ci będzie ją obsadzić.
Naprawdę fajnie wychodzi