Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 11:01, 26 cze 2020

Basia_KRK napisał(a)

Dostałaś już swoje zamówienie od nich? Na maile już nie odpisują od tygodnia, szczerze mówiąc mam dość. Zrezygnowałam z zamówienia, a oni, że na pewno wyślą i tak mija kolejny tydzień...

Ja na moje czekam nadal , już 6 tygodni buuuu
pisali ,że do końca czerwca wyślą ..coś słabo to widzę
deszczowymaj 11:02, 26 cze 2020

KOla napisał(a)
Mam pytanie: czy jeżówki pożarte przez ślimaki mają szanse jeszcze odbić?

Tak,mają szanse ..tylko dobrze by było zabrać je w inne miejsce ,bardziej suche tam gdzie ślimaki nie uczęszczają ..bo inaczej nie będą miały szansy odrosnąć
sarenka 11:03, 26 cze 2020

Basia_KRK napisał(a)

Dostałaś już swoje zamówienie od nich? Na maile już nie odpisują od tygodnia, szczerze mówiąc mam dość. Zrezygnowałam z zamówienia, a oni, że na pewno wyślą i tak mija kolejny tydzień...

Na FB napisali ogólne przeprosiny i proszą o wyrozumiałość
deszczowymaj 11:14, 26 cze 2020

makadamia napisał(a)
Popieram Anię Makao

Generalnie uważam, że projektuje się tak naprawdę trawnik, a nie rabaty.
Tzn.: trawnik ma mieć ładny kształt a nie rabata, bo rabatę "zgubi się" nasadzeniami. A ponieważ nie znam dobrze Twojego ogrodu, nie wiem co jest po drugiej stronie trawnika i jak wygląda ta rabata z dalszych punktów widzenia, w kontekście całego ogrodu, to nie potrafię określić, jaki kształt dla niej będzie najlepszy.

Po drugie: nasadzenia na niej zaprojektowałabym już teraz, na etapie ustalania jej kształtu, bo będzie tak jak dziewczyny mówią: nagle okaże się że za mało. Sama zresztą zrobiłam ten błąd u siebie: zaczęłam obmyślać nasadzenia dopiero po wykonaniu rabat i okazało się że klops - za małe

Po trzecie: takie zwężające się ogonki są trudne w obsadzeniu i radzi się czegoś takiego unikać.

No, to się wypowiedziałam konstruktywnie

Asiu Ty dla mnie jesteś jak Guru w projektowaniu rabat więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko się z Tobą zgodzić

A propos łezki ..nie mam jeszcze pojęcia jak ją obsadzę chciałabym na pewno jeżówki ,coś jeszcze na brzegi może kocimiętki , szałwie ..chciałam jeszcze dosadzić trawy ..macie rację chyba nadal za mała jest ta rabata

Co do dalszych części ogrodu to nie pokazuje ich bo tak naprawdę ja działam na jednej połowie ,druga połowa jest eMa i tam nie nie mogę na razie robić nic..tam jest graciarnia , stara szopka ,blaszak plus dwa kontenery połączone w jeden
No niestety ale potrzebujemy takiego miejsca na wszystkie graty i narzędzia ..bo nadal się remontujemy i jeszcze w między czasie przekształcamy ww kontenery na taki ala domek ehhh

deszczowymaj 11:15, 26 cze 2020

sarenka napisał(a)

Na FB napisali ogólne przeprosiny i proszą o wyrozumiałość

Czyli jednak jest nadzieja
sarenka 11:18, 26 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Czyli jednak jest nadzieja
ja zrezygnowałam z zakupów online, miałam zamówić w Alba mar, ale tam też terminy 3 tyg i w sumie nie wiadomo jakie te sadzonki przyjdą. Stwierdziłam, że kupię 10 jezowek zamiast 15 bo jednak stacjonarnie ceny sporo wyzsze, no ale przynajmniej będę miała wybór
sarenka 11:21, 26 cze 2020

Chyba od B.kupowqlam na wiosnę, sadzonki jeszcze się zbierają, jedna chyba padla. Sesleria ledwo zipie od nich.moze jak Podleśne gnojówka to coś podrośnie
deszczowymaj 11:22, 26 cze 2020

No dobra mam foty poprawionej łezki , teraz osiągnęła rozmiar 5 m

Wydaje mi się że na zdjęciach jest problem z proporcjami ..bo tam gdzie jest ogonek łezki jest dół,najniższy punkt ogrodu i potem im łezka grubsza tym wyżej ..i tak przez całą długość ogrodu aż do ulicy idzie się pod górkę.

Stąd też chyba biorą się widoczne pofalowania
Dominika11 11:23, 26 cze 2020

dawaj fotę
galgAsia 11:24, 26 cze 2020

sarenka napisał(a)
ja zrezygnowałam z zakupów online, miałam zamówić w Alba mar, ale tam też terminy 3 tyg i w sumie nie wiadomo jakie te sadzonki przyjdą. Stwierdziłam, że kupię 10 jezowek zamiast 15 bo jednak stacjonarnie ceny sporo wyzsze, no ale przynajmniej będę miała wybór
Tutaj zgłoszę sprzeciw - składałam zamówienie w alb... w minioną sobotę, dziś odwiedzi mnie kurier Nie wszyscy się nie wyrabiają