Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Dominika11 12:23, 25 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Co to to nie żadnych wnętrzności nerka,wątroba,jelita -odpada
no dobra dobra
sarenka 12:45, 25 cze 2020

galgAsia napisał(a)
A ja bym powiększyła... Ona tylko "na golasa" wydaje się duża, jak zaczniesz obsadzać, to dojdziesz do wniosku, ze zrobiłaś malutką łezkę
A tak w ogóle to fajna ona jest

Asia posadzi potem właśnie stwierdzi że za mała i znowu powiększy
Mgduska 13:07, 25 cze 2020

BKosimkArt napisał(a)
A ja bym tak poprawiła...

Masz o czym myśleć

To jest dokładna ilustracja mojego zamysłu I jest to półwąs.
Jejciu, dlaczego u Ciebie nawet przy cięciu darni jest tak śmiesznie?
sylwia_slomc... 13:19, 25 cze 2020

Propozycja Basi i to przeciągniecie rabaty pod płotem które planujesz = super plan
deszczowymaj 13:52, 25 cze 2020

sarenka napisał(a)

Asia posadzi potem właśnie stwierdzi że za mała i znowu powiększy

Yyyyy
deszczowymaj 13:55, 25 cze 2020

Mgduska napisał(a)

Jejciu, dlaczego u Ciebie nawet przy cięciu darni jest tak śmiesznie?

No właśnie ..czemu ?
zawsze jakieś podśmiechujki nie można z rozwagą i na poważnie
..ja nie wiem ehhh
deszczowymaj 14:02, 25 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Propozycja Basi i to przeciągniecie rabaty pod płotem które planujesz = super plan

Genialne w swej prostocie

Propozycja Basi to tak naprawdę również propozycja Asi i Madzi z tym że ja oczywiście robiąc kształt łezki zrobiłam prostą łezkę a nie łezkę według projektu z wygiętym ogonkiem zawsze muszę coś schrzanić
sylwia_slomc... 14:34, 25 cze 2020

Tylko ten ogonek pociągnij tam jeszcze kawałeczek i pod ogrodzeniem po drzewkiem będzie idealny kącik na krzesełko, a może i stoliczek....
Makao_J 15:10, 25 cze 2020

Ja popieram to co sugeruje Kasia. Powiększenie tej rabatki w różnym kierunku kierując się równoległością rabat bocznych-już istniejących.
Tak jak pisze sarenka - za chwilę stwierdzisz, że ta jest za mała i znowu będziesz przerabiać a lepiej jest sadzić rośliny na całą stworzoną rabatę niż przekopywać i dosadzać po kawałeczku.

Ja tak kiedyś robiłam. Zamiast wszystko przekopać i przygotować od razu to robiłam rabatę po kawałeczku. Gdy pokazałam to co miałam w całości niektóre dziewczyny mnie zjechały za to ciapanie i kazały myśleć o całej rabacie od razu a nie po kawałku bo wtedy efekt jest dużo lepszy. To zabolało ale przyzanałam im racje. Niektórzy pewnie tu obecni pamętają jakiego doła zaliczyłam. Poprawiłam się, przykopaliśmy od razu tyle co trzeba i sadziłam po całości. Nie żałuję tej decyzji.

Nie widze całego Twojego ogrodu ale wydaje mi się, że powiększenie tej rabatki jest dobrym pomysłem bo masz gdzie szaleć. Albo zrób drugą taką z podobnym kształtem na prawo w górę. Może coś na kształt yin-yang jeśli to ma być koniecznie łezka.

Pomyśl o tym. Zastanów się czy przypadkiem faktycznie za chwilę nie stwierdzisz by powiększyć tą rabatę.
deszczowymaj 16:16, 25 cze 2020

Makao_J napisał(a)
Ja popieram to co sugeruje Kasia. Powiększenie tej rabatki w różnym kierunku kierując się równoległością rabat bocznych-już istniejących.
Tak jak pisze sarenka - za chwilę stwierdzisz, że ta jest za mała i znowu będziesz przerabiać a lepiej jest sadzić rośliny na całą stworzoną rabatę niż przekopywać i dosadzać po kawałeczku.

Ja tak kiedyś robiłam. Zamiast wszystko przekopać i przygotować od razu to robiłam rabatę po kawałeczku. Gdy pokazałam to co miałam w całości niektóre dziewczyny mnie zjechały za to ciapanie i kazały myśleć o całej rabacie od razu a nie po kawałku bo wtedy efekt jest dużo lepszy. To zabolało ale przyzanałam im racje. Niektórzy pewnie tu obecni pamętają jakiego doła zaliczyłam. Poprawiłam się, przykopaliśmy od razu tyle co trzeba i sadziłam po całości. Nie żałuję tej decyzji.

Nie widze całego Twojego ogrodu ale wydaje mi się, że powiększenie tej rabatki jest dobrym pomysłem bo masz gdzie szaleć. Albo zrób drugą taką z podobnym kształtem na prawo w górę. Może coś na kształt yin-yang jeśli to ma być koniecznie łezka.

Pomyśl o tym. Zastanów się czy przypadkiem faktycznie za chwilę nie stwierdzisz by powiększyć tą rabatę.

Aniu dziękuję Ci za Twoją opinię jakże cenną ..bo doskonale zdaje sobie sprawę ,że zakładanie rabaty kawałek po kawałeczku mija się z celem .W taki właśnie sposób powstała moja pierwsza rabata ,ta najdłuższa która przebiega przez całą długość ogrodu.Na początku była przechowalnikiem ..a że sukcesywnie dosadzałam rośliny trzeba było ją powiększać..powiększać i w ten oto sposób powstał chaos i wielki misz-masz z którym do tej pory walczę .

Co do rabaty łezki -na pewno jeszcze ją powiększę,zrobię tak jak radzą dziewczyny ..poszerzę (boki) dopasuje kształtem do tej rabaty z tyłu.Ale górę powiększę tylko trochę , ponieważ chcę tą najdłuższą rabatę lekko pofalować robiąc spory łuk który wypełni przestrzeń powyżej łezki

ps.widziałam Twój ogród z góry Ślicznie masz ..a trawa mniami