Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Margerytka40 08:39, 27 sie 2020

Super jest . Lubię takie rabaty
deszczowymaj 09:45, 27 sie 2020

Mgduska napisał(a)
Pięknie się dzieje
A jakie rozchodniki dorodne - u mnie niestety mają tendencje do zanikania. Z jeżówek zostały jeno trzy siewki! Nie lubią mnie i już. Zdaje się, że Twój ogród jest antytezą mojego, gdyby Twoje rośliny przenieść do mnie, zostałaby kocimiętka

a to ciekawe jeszcze róże by zostały ..widziałam jakie masz piękności
deszczowymaj 09:51, 27 sie 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne zmiany Asiu ! raz dwa i zrobione, też tak mam ...
Teraz pogoda sprzyja

Pogoda w sam raz na przesadzanki ..można szaleć

tylko ja muszę chyba szaleć odrobinę wolniej bo coś mi biodro szwankuje ..po przekopkach boli jak diabli , na początku bolało tylko przy dotyku teraz jest już gorzej , chyba nadwyrężyłam ehh ..też nie miało kiedy
deszczowymaj 09:52, 27 sie 2020

Margerytka40 napisał(a)
Super jest . Lubię takie rabaty

Przekonałam się do dużych rabat i teraz gdybym miała większy ogród zrobiłabym takie duże jak u Ciebie
Wiolka5_7 10:20, 27 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)

Pogoda w sam raz na przesadzanki ..można szaleć

tylko ja muszę chyba szaleć odrobinę wolniej bo coś mi biodro szwankuje ..po przekopkach boli jak diabli , na początku bolało tylko przy dotyku teraz jest już gorzej , chyba nadwyrężyłam ehh ..też nie miało kiedy

No w sam raz
Oj to nie szalej za bardzo zdrówka Ci życzę
popcorn 10:31, 27 sie 2020

Asia bardzo ładnie Ci wychodzi ta rabata Duże jest piękne! ;P
mrokasia 10:41, 27 sie 2020

Uuuu, co ja czytam, bioderko kontuzjowane? Współczuję.
A rabata wyszła bardzo fajnie. I nie widać, że dopiero co zrobiona .
Makao_J 11:24, 27 sie 2020

Bosz ale pięknie jest. Asia dałaś czadu.

I pomyśleć że na początku sezonu miałaś takie właśnie kółeczka i tą łezkę planowałaś a teraz.... teraz masz pięknie zapowiadający się ogród. W przyszłym sezonie będzie jeszcze bujniej.

Pomyślałabyś że Twój ogród przeżyje w tym roku taką rewolucję? To pamiętny rok 2020.
sylwia_slomc... 11:25, 27 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)

Sylwia te wykopki to na szczęście nie moja sprawka nie dałabym rady ..w życiu ..tam kamień na kamieniu ..a swoją drogą , to prawie cała działka obsadzona jest kamieniami ,mury kamienne pod ziemią tam gdzie kiedyś był chlew,gnój .. ..no i wszędzie śmieci ..nie wiem co Ci ludzie kiedyś mieli w głowach żeby śmieci zakopywać

Sylwia tam po części będzie chodnik a i część rabaty ..ale na razie tam nie ruszam ,chce ogarnąć najpierw lewą stronę

Asia nie musisz ruszać ,a le jak już masz bez trawy i ruszone to nakryj folia lub włókniną, żeby Ci nie zarosło, tyle mniej roboty potem będziesz miałaKobieto skąd ja to znam w naszym podwórku przez 60 lat babcia wszystko zakopywała. Poczynając od szkła wszelakiego, puszek, folii, blachy po kości z ubitych zwierząt gospodarskich. Teraz jak chcemy coś w podwórku sadzić to trzeba najpierw wykopać te całe " skarby" bo inaczej nie idzieCałe szczęście na dużym ogrodzie nie ma tego problemu bo tam były pola uprawne.
sylwia_slomc... 11:33, 27 sie 2020

Jeśli poczekasz do przyszłego sezonu i gdzieś w maju się przypomnisz to pewnie siewki rozplenicowe będę miała, zwłaszcza black beauty mi się sieje Bodziszki mam, ale większość nowych sadzona w tym roku. Na pewno wiosną będą siewki żałobnego