Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

deszczowymaj 10:53, 25 lis 2019

Magleska napisał(a)
Asia wiem....na pewno byście chcieli już mieszkać ….ale pomalutku....robota idzie do przodu i z każdym dniem będzie jej ubywać
jak ja się wprowadzałam do obecnego domu, to pół roku jeszcze wykończenie trwało ...np.bez kuchni i drzwi wew mieszkaliśmy 3 miesiące ….były tylko w miarę skończone pokoje dzieci ,sypialnia i jedna łazienka

.pamiętam jak miałam dość tego pyłu i kurzu wszędzie ….porozścielanych starych dywanów i wykładzin ......ale minęło i już nawet zdążyłam zapomnieć jak po przeprowadzce usiadłam i nie wiedziałam od czego zacząć -czy rozpakowywać ,sprzątać ,czy po prostu się upić hihi
najlepsze były prowizoryczne drzwi do wc z płyty osb ,gdzie dołem i górą były prześwity ….….ale i tak wolałam tak mieszkać niż wynajmować

więc głowa do góry i już niedługo będzie super -wiem ,że remont jest gorszy niż wykańczanie ,ale też kiedyś nastąpi ten dzień ,że będzie zrobione …..a później zaczniesz wymyślać ,że coś byś pozmieniała

Madziulku kochana dziękuję za słowa otuchy (łezka mi się w oku zakręciła)

Powiem Ci,że chwilami już mamy dość tego wszystkiego.. łatwiej byłoby zburzyć i postawić nowe,no ale na to nas nie stać.Ktoś powiedziałby pewnie ,że taniej jest właśnie postawić nowe..nie wiem może i tak.. ale wybraliśmy wyjście takie a nie inne..remontować własnymi siłami w czasie kiedy mamy na to czas i pieniądze
I możliwie jak najszybciej się wprowadzić a resztę wykończyć jak już będziemy na miejscu

deszczowymaj 10:55, 25 lis 2019

Ania111 napisał(a)
Asiu ,
Ja Cię doskonale rozumiem .
Zaczynałam od gotowania w blaszaku
Spaliśmy w domu tylko z tynkami

Też nie mogłam się doczekać
Ale te czasy wspominam z sentymentem

Aniu mam cichą nadzieję,że i ja niedługo będę Tylko wspominać czasy remontowe
deszczowymaj 11:04, 25 lis 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Asia, a ja Ci zazdraszczam, że już jeden pokój gotowy. Mnie dopiero czeka taki remont, dom jest przeszło 60 letni nic w między czasie nie było remontowane gruntownie poza oknami i obecnie gankiem, całą resztę trzeba rozebrać jak u Ciebie plus cały dach niestety, teraz przy stodole to wyszło.
Tak więc ciesz się bo jesteś bliżej zamieszkania w nim niż ja w swoim

Sylwuś nasz domek jest dużo starszy od Twojego ..wcześniej także praktycznie nic nie było w nim robione (chociaż chcieliśmy,ale wiesz te nasze babcie uparciuchy)

No nie powiem..cieszę się bardzo,że chociaż to jedno pomieszczenie jest już gotowe,zawsze to krok do przodu

Ale jeszcze cała masa pracy przed nami..całe ogrzewanie musimy założyć,łącznie z kupnem pieca.Dach też niestety do wymiany,wcześniej mieliśmy nie zbyt sprecyzowane plany apropo domku i dlatego teraz tak to wygląda,że robimy wszystko od doopy strony

No i ja nie wiem kto szybciej w swoim domku zamieszka ..Ty czy ja znając Was i Wasze tempo,możecie nas przegonić
deszczowymaj 11:09, 25 lis 2019

greg66 napisał(a)
Asiu no to mieliśmy taki sam rozpierduch
Powoli wszystko sobie zrobicie, wiem że chciałoby się na już ale nawet jak weźmiesz firme to i tak trochę niedoróbek by było a kasa pójdzie.
Kibicuję i dawaj znać o postępach z chęcią będę oglądał.

Dziękuję Grzesiu za słowa wsparcia
Postaram się na bieżąco pokazywać co już jest zrobione
deszczowymaj 11:13, 25 lis 2019

Dorii napisał(a)
Aniu my mieliśmy w toalecie zasłonkę a na kuchnię czekałam rok. Mycie naczyń w wannie to czego nigdy gdy nie zapomnę ale powtarzać nie chcę. Wanna oczywiście stała w niewykończonej łazience.

Podziwiam za remont, to trudniejsze niż wykończenie nowego domu.

Mycie naczyń w wannie też mi się przytrafiło i to uczucie gdy człowiek po pół godzinnym szorowaniu garów w nienaturalnie wygiętej pozycji próbuje się wyprostować
deszczowymaj 11:22, 25 lis 2019

ElaS napisał(a)
Dlatego remont starego domu odwlekałam ile mogłam. Zrobiłam go dopiero w zeszłym roku. Wykończeniówkę w tym. Teraz żałuję, że tak późno, bo jednak nic nie odda tego klimatu. Klimatu starych domów, w nowej oprawie ma się rozumieć

taaa i ten odgłos mlaszczących korników

a tak na serio to zazdroszczę bardzo,że już masz Elu to za sobą
deszczowymaj 11:29, 25 lis 2019

Waclaw napisał(a)
i ja z przyjemnością oglądam zmiany. Lubie takie remonty. Prace nie straszne, u mnie najgorzej z projektem wnętrz, rozmieszczeniem pokoi w starym domu. Już wkrótce będziesz miała pięknie. Tak jak piszą powyżej: będziesz wspominała z rozrzewnieniem
Powodzenia

U nas też dużym problemem jest rozmieszczenie pokoi ..bo jak to w starym budownictwie,wszystkie pomieszczenia są przejściowe,można biegać na około
Jak na razie udało nam się po części rozwiązać ten problem (ach jak by się przydał projektant)
Ale na pewno kuchnia będzie pomieszczeniem przejściowym i jeden z pokoi dzieci.

Dziękuję za wsparcie
Ania111 11:45, 25 lis 2019

Asiu ,

Teraz masz fajny okres w swoim życiu ,
Rób dużo zdjęć
za 10 lat będziesz tylko się z tego śmiała ,

może jakieś fotki z tej rewolucji

sylwia_slomc... 11:49, 25 lis 2019

deszczowymaj napisał(a)

Madziulku kochana dziękuję za słowa otuchy (łezka mi się w oku zakręciła)

Powiem Ci,że chwilami już mamy dość tego wszystkiego.. łatwiej byłoby zburzyć i postawić nowe,no ale na to nas nie stać.Ktoś powiedziałby pewnie ,że taniej jest właśnie postawić nowe..nie wiem może i tak.. ale wybraliśmy wyjście takie a nie inne..remontować własnymi siłami w czasie kiedy mamy na to czas i pieniądze
I możliwie jak najszybciej się wprowadzić a resztę wykończyć jak już będziemy na miejscu

My też mamy taki plan, a tu gdzie jesteśmy obecnie Chłopakom zostawimy na start życiowy
sylwia_slomc... 11:52, 25 lis 2019

deszczowymaj napisał(a)

Sylwuś nasz domek jest dużo starszy od Twojego ..wcześniej także praktycznie nic nie było w nim robione (chociaż chcieliśmy,ale wiesz te nasze babcie uparciuchy)

No nie powiem..cieszę się bardzo,że chociaż to jedno pomieszczenie jest już gotowe,zawsze to krok do przodu

Ale jeszcze cała masa pracy przed nami..całe ogrzewanie musimy założyć,łącznie z kupnem pieca.Dach też niestety do wymiany,wcześniej mieliśmy nie zbyt sprecyzowane plany apropo domku i dlatego teraz tak to wygląda,że robimy wszystko od doopy strony

No i ja nie wiem kto szybciej w swoim domku zamieszka ..Ty czy ja znając Was i Wasze tempo,możecie nas przegonić

Asiu my póki babcia tam mieszka i nie chce się przenieść do nas to raczej nie zaczniemy( choć eM by chciał bo coraz starsi jesteśmy)Babcia 90 lat prawie, starych drzew się nie przesadza....
Trzymam kciuki za Was i pokazuj koniecznie remonty też, ja uwielbiam takie metamorfozy ogladać