Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 19:32, 17 sie 2023

LIDKA napisał(a)
Ewa czy to normalne że niektórym różom liście żółkną od dołu krzaka i opadają. Ascoty brzydko przez to wyglądają.
Mam im coś dać papu?

Odpowiedziałam u Ciebie i ciesze się, że Twoje są zdrowe. Niestety część moich choruje. Niestety nie mam czasu i muszą sobie radzić same.

ewsyg 19:32, 17 sie 2023

Alija napisał(a)
Ewa, śliczne hortensje i róże. Nowa rabata pięknie wyszła.

Alicjo, bardzo dziękuję.
ewsyg 19:34, 17 sie 2023

Urszulla napisał(a)
Ewo, dobrze że się udaje działać. Wyobrażam sobie jak super zacznie się przyszły sezon.
Możesz mi napisać nazwę tej Twojej karłowej czereśni?

Ula, ja mam Burlata, ale prawie każdą czereśnię możesz kupić szczepioną na karłowej podkładce. Dwie pozostałe są sczepione na Colcie
ewsyg 19:36, 17 sie 2023

April napisał(a)

Nie, zdecydowanie chodziło mi o Levanę nie o tą. Na zdjęciu wydaje się większa, może przez to że jest na pierwszym planie. No ale jak młoda, to jeszcze poszaleje. Chyba posadzę na środku rabaty, jako centralny punkt. U mnie z pewnością takich rozmiarów nie osiągnie, za trudne warunki.

Jolu, widać po jej liściach i kwiatach, że zaszaleje. Chciałabym, żeby u mnie stworzyła drzewo, tak ją prowadzę.
ewsyg 20:01, 17 sie 2023

dzisiejsze róże

ewsyg 20:10, 17 sie 2023

ewsyg 20:17, 17 sie 2023

Rudbeckia Flamenco True Red

Alija 21:09, 17 sie 2023

Ewo, róże zachwycające. Co możesz mi powiedzieć o Burgundy Iceberg, jaka miejscówka najlepsza dla niej? Byłam ostatnio w szkółce i zupełnie przypadkowo rzuciła mi się w oczy, niesamowite kwiaty (na zdjęciach tego nie widać) nie mogłam jej nie kupić i stoi sobie teraz w doniczce, bo nie wiem gdzie posadzić.
April 09:15, 18 sie 2023

ewsyg napisał(a)

Jolu, widać po jej liściach i kwiatach, że zaszaleje. Chciałabym, żeby u mnie stworzyła drzewo, tak ją prowadzę.

O, to ciekawe. Będę zatem śledzić poczynania. Zapiszę sobie żeby się zgłosić wiosną o instrukcje cięcia. O ile będzie co ciąć
ewsyg 17:18, 20 sie 2023

Alija napisał(a)
Ewo, róże zachwycające. Co możesz mi powiedzieć o Burgundy Iceberg, jaka miejscówka najlepsza dla niej? Byłam ostatnio w szkółce i zupełnie przypadkowo rzuciła mi się w oczy, niesamowite kwiaty (na zdjęciach tego nie widać) nie mogłam jej nie kupić i stoi sobie teraz w doniczce, bo nie wiem gdzie posadzić.

Najlepsza miejscówka dla Burgundy, to rozproszone słońce. Moja najwięcej bezpośredniego słońca ma od wschodu. Jak buk urośnie, będą miały lepsze warunki. Miałam kiedyś tą różę, od niej zaczęła się moja przygoda z różami. Bardzo podoba mi się jej kolor i te ciemne pylniki. Poprzednią często przesadzałam, róża zaczęła chorować. Usunęłam ją, a wiosną tego roku kupiłam dwie sztuki. Pięknie i bogato zakwitły pierwszy raz, a teraz powtarzają na bogato. Jestem zaskoczona, są zdrowe.