Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

Urszulla 08:30, 08 sie 2023

ewsyg napisał(a)

Zaprosiłam do ogrodu rodgersję kasztanowcolistną

Roślina do cienia, wydaje mi się że najlepiej wygląda w masie. Na kwiat trzeba ze 2 sezony poczekać
W przyszłym sezonie ogród nabierze nowych barw działaj bo teraz pogoda będzie współpracowała
zawitka 09:34, 08 sie 2023

Śliczna ta odętka czy masz ją z Nasion?????
sylwia_slomc... 22:10, 08 sie 2023

Też kiedyś muszę do rodgersji zrobić drugie podejście
ewsyg 21:01, 10 sie 2023

anabuko1 napisał(a)
Lubię też takie tam różności
Lille , liliowce masz bardzo ładne. I też widzę ,że łączysz je z różnymi roślinami

Hortensje piękne. Rodgresje taka samą mam. ale jeszcze mała. i na razie rośnie w poczekajce. docelowego nie wymyśliłam jeszcze jej.

Aniu ja lubię rośliny kwitnące. Lilie kupuję raczej orientalne i drzewiaste bo lubię ich zapach. W tym roku chcę zakupić lilie martagon i tygrysie. Moje rodgresje też są malutkie.
ewsyg 21:06, 10 sie 2023

basia3012 napisał(a)
Ewo, podziwiałam Twoje róże. Ile Ty ich masz. Jak kwitną to chyba pachnie nieziemsko.
Bardzo piękne masz też Anabelki. Takie sztywne. Tniesz je wiosną krótko?
Ewo, jeśli chodzi o limonkową, niewysoką trawkę to może popularna sesleria jesienna?
Pięknie jest wszędzie a ścieżki szersze będą na pewno wygodniejsze.
Pozdrawiam ciepło.

Basiu, w tym roku czułam zapach róż. Anabelki tylko na zdjęciu tak wyglądają, niestety też się pokładają. Seslerię jesienną przywiozły mi Magda i Ula i właśnie ją posadzę. Dużo wygodniej chodzi mi się po tych nowych poszerzonych ścieżkach.
buziaczki
ewsyg 21:08, 10 sie 2023

Monia81 napisał(a)
Przyszłam się u Ciebie przywitać Ewo dziękuję za wizytę na moim wątku kwiecia wszelakiego u Ciebie mnóstwo i jakie piękne róże zaznaczam wątek, żeby być na bieżąco, a w zimie posiedzę u Ciebie i sobie bardziej przybliżę ogród pozdrawiam

Moniko, witam Cię w moim wątku i serdecznie zapraszam
ewsyg 21:14, 10 sie 2023

Magleska napisał(a)
Ewa fajnie podziałałaś pracusiu nie chcesz zmienić fachu na brukarza ?-te układanie ścieżek idzie Ci rewelacyjnie

a ja potrzebuję obrzeża rabat z kostki zrobić ,a nie mam do tego ani drygu ani cierpliwości ,żeby było równo

i jagodnik już prawie cały przeniesiony-wow i piękniutko na rabatach

Magda, pracuś to Ty kochana jesteś, gdzie mnie do Ciebie Dzisiaj przesadziłam ostatnią borówkę amerykańską. Gdybyś mieszkała bliżej, to bym do Ciebie wpadła na brukowanie

Kochana na rabatach chwasty się panoszą.
ewsyg 21:21, 10 sie 2023

Monika83 napisał(a)
Ewa masz piękną i sporą kolekcje róż i liliowce, nawet nie wiedziałam że tyle odmian jest liliowców, moja sąsiadka ma pomarańczowe takie bezodmianowe jedne z najstarszych

Monika, bardzo dziękuję Odmian liliowców jest chyba parę tysięcy - internet podaje, że 30 tysięcy. Aż nie chce się wierzyć.
ewsyg 21:22, 10 sie 2023

Adela napisał(a)

Piękna ta różowa odętka i nie tylko ona W moją białą wkręciły się ogórki. Muszę jej miejsce zmienić.

odętka już niestety przekwita.
ewsyg 21:33, 10 sie 2023

Basieksp napisał(a)

Fajnie, że ją zaprosiłaś Mam podobną, jak nie taką samą Bardzo ją lubię, moja kwitnie na różowo, jesienią ładnie się przebarwia

Ja kupiłam dwie odmiany - Chocolate Wings i Bronze Peacock. Moje jeszcze nie kwitły.