Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 08:03, 31 paź 2022

Magara napisał(a)
Basia, a chryzantemy to masz jakiego pochodzenia? Takie kupowane w doniczkach w okolicach 1go listopada i do gruntu posadzone czy jakaś inna metoda?

Różnie, ale tą bordowa i białą kupowałam od takiej babci na ryneczku, jedną miałam taką z donic, ale w tym roku jej nie widzę, mogłam ja ją przez przypadek ejsmitować
Basieksp 08:27, 31 paź 2022

Alija napisał(a)
Astry i chryzantemy jeszcze pięknie kwitną, liści coraz mniej na drzewach, listopad tuż, tuż.
W tym roku i tak długo mogliśmy się cieszyć ciepłem, piękną pogodą i wspaniałymi jesiennymi widokami.
Teraz będziemy czekać do wiosny.

Miejmy nadzieje, że zima będzie krótka już prawie listopad, narazie pogoda jest ok, oby jak najdłużej
Basieksp 08:29, 31 paź 2022

Kasiek napisał(a)
Piekna masz jesien, kolorowa, i pieknie ja pokazujesz

Tak powolutku coraz mniej tej kolorowej jesieni w ogrodzie, ale to nic, za chwilę będziemy podglądać ptaki w karmiku
Rumianka 18:12, 31 paź 2022

Pospacerowałam po pięknie przebarwionym ogrodzie...poszurałam nogami w liściach...Kalina to istna gwiazda...poczytałam śmieszne historyjki o psich wyprawach...sama radość Pozdrawiam
antracyt 18:45, 31 paź 2022

Basieksp napisał(a)
Astry i hryzantemki teraz zdobią ogród

Całkiem spory zestaw Szczególnie ta ciemna chryzantema przypadła mi do gustu
Postanowiłam w przyszłym roku powiększyć jeszcze trochę kolekcję jesiennych kwiatów, super zdobią ogród nawet w pochmurne dni.
Basieksp 19:41, 31 paź 2022

Rumianka napisał(a)
Pospacerowałam po pięknie przebarwionym ogrodzie...poszurałam nogami w liściach...Kalina to istna gwiazda...poczytałam śmieszne historyjki o psich wyprawach...sama radość Pozdrawiam

Dziś mglisto i mokro, ale ciepło, ogród zmienia się z dnia na dzień, coraz mniej liści na drzewach, ale jeszcze cieszy a nasz piesio, duża paskuda, taki wredziol dla obcych, nam daje dużo radości, prawie każdy dzień zaczyna od kradzieży czyjejś skarpety taką zabawę sobie wymyśliła, by ją gonić po domu
Basieksp 19:44, 31 paź 2022

antracyt napisał(a)

Całkiem spory zestaw Szczególnie ta ciemna chryzantema przypadła mi do gustu
Postanowiłam w przyszłym roku powiększyć jeszcze trochę kolekcję jesiennych kwiatów, super zdobią ogród nawet w pochmurne dni.

Na taki większy efekt liczę na drugi rok, bo nie wszystkie jeszcze nabrały masy, sadziłam je zeszłym roku. Na drugi rok napewno będę chciała posadzić więcej tych drobniutkich, żółtych aksamitek, mam je pierwszy raz i podobają mi się
Magara 23:32, 31 paź 2022

Basieksp napisał(a)

Tak powolutku coraz mniej tej kolorowej jesieni w ogrodzie, ale to nic, za chwilę będziemy podglądać ptaki w karmiku

Takiego optymizmu mi trzeba
Roocika 13:12, 01 lis 2022

Basiu, ładnie kolorowo jest w Twoim ogrodzie. Też chciałam zacytować astry i chryzantemy. Nie mam ani jednych ani drugich więc będę planować gdzie i kiedy sadzić
Dorota321 17:43, 03 lis 2022

Pięknie podkreślasz jesień w ogrodzie Marcinkami i chryzantemami.