Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 11:57, 11 maj 2024

Zawsze chciałam mieć modrzewia, ale ,że mam nieduży ogród, długo się zastanawialam poszłam tydzień temu na ryneczek po ziemniaki, jak zwykle, no i stał taki sobie on W sam raz dla mnie, prowadzony niby na bonsai jak będzie rósł zależy ode mnie, trochę mu pozwolę rosnąć, ale nie na wielkiego ogroma

Nie widać ale bardzo mi się podoba jego kształt i ma szyszeczki
Basieksp 12:17, 11 maj 2024

W majówkę porządkowaliśmy rów, przy naszym płocie,
podsypalismy go ziemią i obsialismy trawą, u góry posadziłam dabrówkę, chodzi o to by ziemia się nie osuwała, po remoncie drogi tak nam go podkopali, zgłosiliśmy to do gminy, niby poprawili no ale jak to bywa.

A wcześniej wyglądało to tak. Miejscami murek podkopany cały. Góra można było przejść i wykosić trawę, teraz jes prawie na równo, duży skos.

To co od strony drogi nie poprawialiśmy, to nie jest nasz rów, należy do gminy, ale i tak my go zawsze wykaszaliśmy, teraz z tymi kamieniami, nie wiem jak to będzie.
Ale mamy za to nowy polbruk na drodze ,nie kurzy się, będziemy mogli pomalować płot, bo w zeszłym roku odpuściłam sobie. Nawet zaczęliśmy, ale jak przejechał jakieś samochód to cała kurzawa osadzala się na świeżej farbie.
Basieksp 12:18, 11 maj 2024

A na koniec jeszcze jakieś kwiaty
Basieksp 12:23, 11 maj 2024

Szarobialy napisał(a)

Brawo Basiu. Wyrazy uznania od starszej koleżanki (szydełkuję od pół wieku).
Ładnie dobrane kolory i super wykonanie.

Kolory córka wybierała, tylko muszę dorobić sznurki do zawiązywania na szyi, plecy będą odkryte ,częściowo i w biodrach córka jest odrobinę szczuplejsza muszę zwężyć, łatwiej by było gdyby ona była w domu, można by przymierzyć, a przyjedzie może za tydzień, dwa Ale będzie musiała posłużyć za modelkę
Szarobialy 14:12, 11 maj 2024

Basieksp napisał(a)

Kolory córka wybierała, tylko muszę dorobić sznurki do zawiązywania na szyi, plecy będą odkryte ,częściowo i w biodrach córka jest odrobinę szczuplejsza muszę zwężyć, łatwiej by było gdyby ona była w domu, można by przymierzyć, a przyjedzie może za tydzień, dwa Ale będzie musiała posłużyć za modelkę

Na modelce to dopiero będzie efekt
Magleska 18:40, 11 maj 2024

Zdolna jesteś
Fajna ta sukienka

Bardzo mi się te cieniste rabaty podobają

z rowem kawał roboty -nie chciałaś tam posadzić jakiś nadmiarów z ogrodu ,żeby nie musieć kosić ?

Ja tak zrobiłam przed płotem ( też gminne ) wszystko co miałam za dużo tam poszło -taka rabata wygnańców powstała -ale jestem zadowolona ( zasypałam trocinami na grubo ,pod trociny dałam kartony ) i powiem Ci ,że chwastów tam nie ma -fakt ,że nie przyglądam jej się zbyt często
Basieksp 18:51, 11 maj 2024

Magleska napisał(a)
Zdolna jesteś
Fajna ta sukienka

Bardzo mi się te cieniste rabaty podobają

z rowem kawał roboty -nie chciałaś tam posadzić jakiś nadmiarów z ogrodu ,żeby nie musieć kosić ?

Ja tak zrobiłam przed płotem ( też gminne ) wszystko co miałam za dużo tam poszło -taka rabata wygnańców powstała -ale jestem zadowolona ( zasypałam trocinami na grubo ,pod trociny dałam kartony ) i powiem Ci ,że chwastów tam nie ma -fakt ,że nie przyglądam jej się zbyt często

No właśnie mam nadzieję, że ta dąbrówka się tam rozrośnie. Mogę jeszcze tam fiołki przemycić, coś czego nie badzie mi żal, bo czasami na wiosnę ten rów jest czyszczony i mi mogą wszystko zniszczyć.
Agatorek 20:42, 11 maj 2024

Ale ładna sukienka, córka na pewno będzie zadowolona

W ogrodzie też ładnie, widać, że rośliny się rozkręcają na dobre.
I modrzew śliczny ❤️. Też je bardzo lubię, a mam tylko dwa. Będę jeszcze na nie polować
AgaBoso 21:39, 11 maj 2024

Nie sądziłam, że można zrobić sukienkę na szydełku. Podziwiam za cierpliwość.
Magara 22:57, 11 maj 2024

Basieksp napisał(a)

Super widoczek, bardzo mnie zainspirował do zrobienia u siebie buszu jeszcze większego Trawnik faktycznie wydaje się być zbędnym Podpowiedz jeszcze tylko czy to tawuła czy jakaś kalina??? Nie chce mi się okularów szukać
Wszystkie inne widoczki też super
A sukienka - wielki szacun