Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród Basi i Romka

Basieksp 14:23, 08 lis 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Trzymam za niego mocno kciuki. Mnie on urzekł jakiś czas temu, bo u Ani z wątku "Nowa działka..." widziałam ładnie rozgałęzionego.

No ja też, zawsze chciałam go mieć mam już tego z zielonymi liśćmi i bardzo go lubię, fajnie rośnie a ten już mi się podoba, te górne liście ma fajne bordowe
Basieksp 14:29, 08 lis 2024

Judith napisał(a)
Basiu, zatem zmiana kodu Ci się szykuje .
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i judaszka .
Na sadzenie nie jest w żadnym razie zbyt późno. Skoro to najlepsza pora na przesadzanie, to co dopiero na sadzenie . Ja w weekend biorę się za przesadzanie mojej biednej wisienki, wreszcie straciła wszystkie liście!

No właśnie podczytywałam, że cały czas jeszcze róże sadzisz, to mi dodało śmiałości a jak wcześniej powiedziałam eMowi o sadzeniu jesienią, o tej dyskusji, to stwierdził, że to ma sens i będziemy sadzić drzewka głównie jesienią, no to co ? Czekać do kolejnej jesieni?, bo w lutym to napewno bym nie posadziła długo trochę
Basieksp 14:31, 08 lis 2024

Zana napisał(a)
Piękny prezent sobie sprawiłaś Ja prawdopodobnie jutro też będę sadzić, nie jest za późno.

No nawet jak będą małe przymrozki, to ziemia nie będzie zmrożona, zrobię mu jeszcze kołderkę z liści, a na duże mrozy i tak okryję go, taki mam plan
Kordina 15:37, 08 lis 2024

Basiu to wszystkiego dobrego z okazji okrągłolistnej dla Was obydwojga, Ciebie i drzewka
Gosialuk 16:42, 08 lis 2024

Jakie ładne życzenia Bożenko. To ja też życzę najlepszego dla obojga.
Basieksp 19:26, 08 lis 2024

Kordina napisał(a)
Basiu to wszystkiego dobrego z okazji okrągłolistnej dla Was obydwojga, Ciebie i drzewka

Dziękuję, ale życzenia to dopiero w lutym tylko drzewko trochę szybciej
Basieksp 19:28, 08 lis 2024

Gosialuk napisał(a)
Jakie ładne życzenia Bożenko. To ja też życzę najlepszego dla obojga.

Dziękuję, na zaś jutro sadzenie, miejsce już mam wymyślone, coś tam rośnie ale to nic, teraz posadzę a na wiosnę, spokojnie będę dobierać mu towarzystwo
Kordina 19:37, 08 lis 2024

Basiu, ale ja wyszłam z założenia, że dobrych życzeń nigdy dość, niezależnie od terminów i okoliczności
Wybrnęłam?
Basieksp 20:43, 08 lis 2024

Kordina napisał(a)
Basiu, ale ja wyszłam z założenia, że dobrych życzeń nigdy dość, niezależnie od terminów i okoliczności
Wybrnęłam?

No pewnie, ze tak ❤️
ElzbietaFranka 21:39, 08 lis 2024

Basieksp napisał(a)

Chwalę się krupnikiem, ale nie pamiętam kiedy go gotowałam Bigos lubię i od czasu do czasu gotuję a mięsne sosy robię, chociaż też staramy się trochę inaczej odżywiać, zdrowiej mam w domu jedenego wegetarianina, pilnuje nas byśmy, chociaż trochę zdrowiej z eMem się odżywiali Syn mięsa nie jada od bardzo dawna Ale ja nie gotuję dwóch obiadów, czasami łączymy posiłki, coś bezmięsnego Nie lubię za bardzo kucharzyć, gotuję, wychodzi mi to ale to nie do końca moja bajka

U mnie też tak samo ugotuje, ale nie jest to moja bajka.

Też mam eMa który nie jada mięsa za to ryby codziennie. Ja jestem mięsożerna i reszta rodziny więc dwoje się i troje aby nas wszystkich zadowolić.
Zupy gotuje z mrożonek tak mi koleżanka poradziła, że wspaniałe i rzeczywiście dorzucam trochę warzyw wrzucam tarbe z horteksu, zioła, zasmażką pół na pół na maśle i oleju i za pół godziny można podawać. Spróbujcie zobaczycie jakie dobre i nie drogie.
Jutro będzie rosół i dyniowa no i ryby. Robię zawsze dużo sałatek do śniadania i obiadokolacji.
Jeżeli chodzi o grzyby część mam suszonych część mrozę.