Basiu, bardzo już wiosennie w ogrodzie, sporo kwiatów. Ciemiernik kwitnie bardzo obficie, sasanka śliczna,
u mnie niestety nie chcą rosnąć, pachnące fiołki też mi obrodziły , bardzo je lubię.
Te moje fiołki są takie zwykłe i one akurat słabo pachną. Mam gdzieś posadzone inne pachnące ale one jeszcze nie kwitną. Sasanka muszę sobie rozmnożyć, może uda mi się nasionka zebrać i wysieję, zobaczę czy mi się uda
Próbowałam siać sasanki ale bez powodzenia. Natomiast potrafiły wysiewać się same jak znalazły odpowiednie dla siebie miejsce.
U mnie magnolia dzisiaj rozkwitła. Oby przymrozków nie było.
No właśnie z tymi sasankami tak jest. Moja mama zawsze je wysiewała i od niej mam te moje. Teraz z racji na swój wiek nie zajmuje się ogrodem. Sama próbowałam je wysiewać, w zeszłym roku, nie udały się.
A magnolię, przynajmniej jedną, jak będą jakieś przymrozki to okryję. Sadziłam ją w zeszłym roku, ma być żółta, no szkoda by mi było gdyby zmarzły jej kwiaty, pierwszy raz będzie kwitła
Ale pięknie Basiu u ciebie tyle wszystkiego ruszyło cudnie ja dziś musiałam przenieść tulipany botaniczne ze skalniaka na miejsce gdzie wykopaliśmy derenie trzymaj kciuki żeby się przyjęły ...
Basia, my ta sama strefa klimatyczna, odległość w linii prostej stosunkowo niewielka, a moja wiosna daleko za Twoją Sasanki u mnie śpią, miodunki śpią, tulipany i fiołki też, forsycja się zagapiła O magnoliach nie wspomnę
Jutro ma padać