Basieksp
22:56, 27 kwi 2025

EM działał dziś przy warzywniku, podlewał gnojówkami
Ja też się nie obijałam. Jeszcze nie wiem jak to wyjdzie, ale będzie oczko wodne. Długo szukaliśmy miejsca, bo wszędzie coś już jest. No i padło na rabatę przed tarasem. Wszystko z niej powędrowało na nową rabatę, praktycznie po sąsiedzku, głównie cieniolubne. Reszta w inne miejsca.Jeszcze mam trochę przesadzania. Ale nowa rabata już obsadzona. Podoba mi się, jest tam kilka host, dodałam rodgersje, malutka bo taką miałam i jakieś drobiazgi. Ta nowa rabata jest cienista, dociera tam trochę słońca, rosła tam już róża. Pozostała część większośćdnia cień.No i jest to dość wilgotne miejsce, w sam raz na cieniolubne
Tu będzie oczko, trawnik będzie pomniejszany. Będzie nie za duże ale i tak się cieszę
A tu powędrowały rośliny z likwidowanej rabaty, łącznie z podkładem. Przed południem jest tam trochę słońca, potem cień.
W trakcie prac
Samo sadzenie to już była przyjemność
Efekt pewnie, będzie za rok, ale niektóre hosty duże kępy przesadzałam, może
tak bardzo pusto nie będzie na początek

Tu będzie oczko, trawnik będzie pomniejszany. Będzie nie za duże ale i tak się cieszę

A tu powędrowały rośliny z likwidowanej rabaty, łącznie z podkładem. Przed południem jest tam trochę słońca, potem cień.

W trakcie prac

Samo sadzenie to już była przyjemność

Efekt pewnie, będzie za rok, ale niektóre hosty duże kępy przesadzałam, może
tak bardzo pusto nie będzie na początek