Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Eupraksja 16:20, 27 kwi 2025

Oglądam z zachwytem wiosenne byliny! Tiarella zachwycająca, czy ona się rozrasta szybko? Gdzieś ostatnio czytałam że kapryśna jest, a marzy mi się w łanach ☺️ A to niebieskie

to wielosił? Jakoś dotąd nie zwracałam na niego uwagi, ale po tym zdjęciu trafia na listę chciejstw, chociaż u mnie raczej nie da rady (sucho i cień).
Basieksp 18:32, 27 kwi 2025

Magara napisał(a)
Basia, ale fajny obchód
Dobrze, że przypomniałaś, że hosty niektóre dopiero wychodzą - posadziłam trochę nowego, teraz się zastanawiam, czy tam aby host nie było, które dopiero wyjdą

Ja często tak rośliny karczuję chociaż z wiekiem staram się pamiętać, gdzie co mam
Basieksp 18:41, 27 kwi 2025

Dorota321 napisał(a)
Piszesz, że żonkili masz mniej. One podobno trujące są, ale pamiętam z ubiegłych lat akcje z jakąś muchą, która niszczyła cebule.
oglądam zdjęcia u Ciebie i tak sobie myślę, że gdyby nie zima to pewnie nie cieszyłybyśmy się każdym nowym kwiatkiem czy zmianą. Ładnie u Ciebie w ogrodzie.

Dziękuję Dorotko O tych muchach nie słyszałam. U mnie mogła być też jakas nornica, bo dziś wykopałam takie poidełko, pod nim były korytarze. Albo nornice, albo kret, je zrobiły.
Basieksp 18:45, 27 kwi 2025

Eupraksja napisał(a)
Oglądam z zachwytem wiosenne byliny! Tiarella zachwycająca, czy ona się rozrasta szybko? Gdzieś ostatnio czytałam że kapryśna jest, a marzy mi się w łanach ☺️ A to niebieskie

to wielosił? Jakoś dotąd nie zwracałam na niego uwagi, ale po tym zdjęciu trafia na listę chciejstw, chociaż u mnie raczej nie da rady (sucho i cień).

U mnie tiarella średnio rośnie. Teraz mam ją w innym miejscu i jest jakby trochę lepiej, w poprzednim stała w miejscu.
A na tym zdjęciu to jes wiesioł. Mam jeszcze taki z żółtymi liśćmi. No mój rośnie w słońcu. Też mam takie miejsca u siebie, suche i cieniste, pod świerkami. Cały czas kombinuję co tam posadzić. Pod jednym fiolki sobie radzą, no ale nie chcę ich mieć aż tak dużo.
Basieksp 18:54, 27 kwi 2025

Pomyślałam, że pokażę nasze pomidory Em cały czas o nie dba, ja podglądam
Są już posadzone, nie wszystkie ale większość. Niektóre mają już kwiatki
Basieksp 18:55, 27 kwi 2025

Papryki czekają na posadzenie i rosną ogórki
Kordina 19:25, 27 kwi 2025

Podziwiam, moje pomidorki w tym roku jakieś słabe... chociaż papryki wyglądają dobrze
Patrycja_KG_Lu 21:09, 27 kwi 2025

Bardzo ładne pomidorki i reszta warzywna. Ja ogórki będę dopiero wysiewać w najbliższych dniach na rozsadę. Przypomnij proszę kiedy mąż wysiewał pomidory? Hartowaliście przenosząc do tunelu i tam hartując czy na dworze?
Basieksp 22:23, 27 kwi 2025

Kordina napisał(a)
Podziwiam, moje pomidorki w tym roku jakieś słabe... chociaż papryki wyglądają dobrze

U nas papryki tak nie do końca się udały, jedne nasiona nie wykiełkowały, nawet jedno.
Basieksp 22:30, 27 kwi 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Bardzo ładne pomidorki i reszta warzywna. Ja ogórki będę dopiero wysiewać w najbliższych dniach na rozsadę. Przypomnij proszę kiedy mąż wysiewał pomidory? Hartowaliście przenosząc do tunelu i tam hartując czy na dworze?

W tym roku dość szybko bo już 9 lutego. Hartowalismy w tunelu. W pewnym momencie zrobiły się wysokie i zaczęły się pokładać, 12 kwietnia część z nich eM posadził do tunelu, potem resztę. Zostały mu jeszcze jedne mniejsze, one były później wysiewanie, na późniejszy zbiór.