Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 09:31, 04 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Super te niezapominajki!

Tylo nie można ich zbytnio zaplanować bo tam gdzie bym chciała je mieć to niekoniecznie będą rosły, same wybierają miejsce
Basieksp 09:32, 04 maj 2025

Alija napisał(a)
Piękne widoczki z ogrodu, urocze różnokolorowe niezapominajki, też miałam w ubiegłych sezonach, a teraz zostały mi się tylko niebieskie, ale i tak je lubię.

U Ciebie mogłyby rosnąć nad stawem one dziko często rosną w takich miejscach
Basieksp 09:34, 04 maj 2025

Magara napisał(a)
Mój perukowiec poległ po całości
A niezapominajki to widać niespodzianka
Ja stanowczo chcę tylko niebieskie

Ale tak całkowicie poległ, będziesz chciała nowego? Czy odpuszczasz, skoro nie dal rady.
Gosialuk 11:19, 04 maj 2025

Fajne widoczki z obchodu. Też przesadzałam tarczownicę w tym roku. Ciekawa jestem jak będzie rosła w nowym miejscu. U ciebie powstał fajny cienisty zakątek. Wiem, że jeszcze nie wygląda, ale widzę to oczyma wyobraźni.
A niezapominajki jak Daga - niebieskie.
Joku 12:21, 04 maj 2025

Mnie nie przeszkadzają różowe, tez tak mam .
Basieksp 12:26, 04 maj 2025

Gosialuk napisał(a)
Fajne widoczki z obchodu. Też przesadzałam tarczownicę w tym roku. Ciekawa jestem jak będzie rosła w nowym miejscu. U ciebie powstał fajny cienisty zakątek. Wiem, że jeszcze nie wygląda, ale widzę to oczyma wyobraźni.
A niezapominajki jak Daga - niebieskie.

Ja miałam moja tarczownicę w półcieniu, ale mało wilgoci tam miała, męczyła się. Zobaczę jak teraz będzie rosła. Tu nawet w upły potrafi być wilgotne ziemia. Jest cień, delikatnie zagłebieni i z rynny woda tam spływa.
eda 21:25, 04 maj 2025

Witaj Basiu niezapominajki cudne masz ja zauważyłam ,że zmieniają kolor w zależności od rodzaju ziemi przenosiłam różowe od babci i zmieniały się na niebiesko za każdym razem
anpi 21:43, 04 maj 2025

Też nie wiem o co chodzi z tymi niezapominajkami, też czasami mam różowe i chyba się zdarza, że na jednym krzaczku w dwu kolorach
Judaszek niech zdrowo rośnie!
Basieksp 21:54, 04 maj 2025

eda napisał(a)
Witaj Basiu niezapominajki cudne masz ja zauważyłam ,że zmieniają kolor w zależności od rodzaju ziemi przenosiłam różowe od babci i zmieniały się na niebiesko za każdym razem

No właśnie kiedyś, gdzieś to wyczytałam, ale nie byłam pewna. Tylko trochę mnie zmyliło to, że dwie zupełnie obok siebie, mają różne kolory. Myślę, że białe tak nie robią, bo je akurat sama wysiewałam.
Basieksp 21:57, 04 maj 2025

anpi napisał(a)
Też nie wiem o co chodzi z tymi niezapominajkami, też czasami mam różowe i chyba się zdarza, że na jednym krzaczku w dwu kolorach
Judaszek niech zdrowo rośnie!

No dokładnie jest tak jak piszesz, że tymi niebieskimi i różowymi. Tak, że jak ktoś chce mieć tylko niebieskie, może się nie udać Ciekawe czy te dziko rosnące też tak mają? One chyba tylko niebieskie są?