Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 22:39, 03 cze 2025

Alija napisał(a)

Basiu, to miło, ale niestety, chociaż serce mówi tak, to rozum mówi nie , miejsca brak, a jeszcze muszę gdzieś wcisnąć kilka irysów z ogrodu taty.

Zaczynam mieć ten sam problem ale powoli dorastam do tego, że jednak wszystkiego nie dam rady mieć u siebie potrafię sobie czegoś odmówić, nie kupuję już wszystkich roślin, które akurat mi się podobają, zaczynam wybierać, dobierać i zastanawiam co będzie pasowało kiedyś dużo kupowałam, bez większego zastanowienia, dużo roślin się zmarnowało przez to, z różnych powodów.
Gosialuk 07:45, 04 cze 2025

Prawie wszystkie przechodzimy przez ten etap. Na początku zawsze kupuje się oczami, potem już wiemy co dobrze u nas rośnie i pasuje do warunków w ogrodzie.
Iryski w bardzo nieoczywistym kolorze. Piękne
ewsyg 22:05, 04 cze 2025

Ta ilość irysów robi wrażenie i fajnie wygląda z perukowcem.
Wiaan 22:22, 04 cze 2025

Basieksp napisał(a)

Zaczynam mieć ten sam problem ale powoli dorastam do tego, że jednak wszystkiego nie dam rady mieć u siebie potrafię sobie czegoś odmówić, nie kupuję już wszystkich roślin, które akurat mi się podobają, zaczynam wybierać, dobierać i zastanawiam co będzie pasowało kiedyś dużo kupowałam, bez większego zastanowienia, dużo roślin się zmarnowało przez to, z różnych powodów.

Miałam to samo, teraz już kupuję z planem. Zdarza się jakiś zakup niekontrolowany, ale rzadko
Basieksp 23:44, 04 cze 2025

Gosialuk napisał(a)
Prawie wszystkie przechodzimy przez ten etap. Na początku zawsze kupuje się oczami, potem już wiemy co dobrze u nas rośnie i pasuje do warunków w ogrodzie.
Iryski w bardzo nieoczywistym kolorze. Piękne

Mam jeszcze jedne, które mi się podobają, takie delikatne, jasne łososiowe, ale na poletko w takim kolorze muszę jeszcze poczekać, bo tylko jeden mi zakwitł
Basieksp 23:45, 04 cze 2025

ewsyg napisał(a)
Ta ilość irysów robi wrażenie i fajnie wygląda z perukowcem.

Tam też za chwilę zakwitną te najzwyklejsze liliowce, ale tak na nie patrzę, irysy chyba trochę je zagłuszyły
Basieksp 09:16, 05 cze 2025

Wiaan napisał(a)

Miałam to samo, teraz już kupuję z planem. Zdarza się jakiś zakup niekontrolowany, ale rzadko

Ja tak nieśmiało mówię, że "dorosłam ogrodowo", trochę inaczej dobieram rośliny chociaż, czasami jakieś chciejstwa jeszcze są