U mnie rododendrony fajnie rosną, no i lubię je Ostatnio przygarnęłam cztery od sąsiadki Ona średnio je polubiła, po jednym sezonie chciała się ich pozbyć. Trochę ciężko u niej miały, bo na słońcu rosły, teraz mają nowe cieniste miejscówki w moim ogrodzie Ciekawe czy będą rosły, bo dwa trochę zasuszone były, ale narazie mają się dobrze A najciekawsze jest, to, że jednak mój ogród jest chyba z gumy No wcisnęłam je, nawet fajne miejsca im znalazłam
Piękne te cieniste zakątki. Myślę, że rodkom będzie u Ciebie dobrze, chyba masz dobrą rękę do roślin. Bardzo podoba mi się oczko wodne i widzę już żabki. Niestety u mnie grasuje zaskroniec i je zjada.
Ja jeszcze od tej samej sąsiadki upchałam trzy taczki dużych kamieni A jak szłyśmy we dwie z tymi czterema rodkami,to minęłyśmy dwie inne sąsiadki, i ta moja mówi do nich, że to taka sąsiedzka pomoc, trochę u niej porosły, teraz u mnie i tak będziemy się wymieniać
Ja mam kilka kupionych maluszków, te które teraz dostałam są od nich dwa razy większe Razem mam 11 sztuk, nie wiem czy to dużo, czy mało, na mój nieduży ogród chyba w sam raz Mam trochę cienia w ogrodzie, gleba ciężka, jak mocno popada to w niektórych miejscach długo jest mokro, rodkom i innym cieniolubnym takie warunki pasują.
Klonika posadziłam jak oczko zrobiliśmy. Chciałam nad oczkiem go mieć, udało mi się fajnego kupić, tylko żeby ładnie rósł. Zobaczę jak przezimuje, ale napewno trochę go na zimę zabezpieczę, bo szkoda by mi było, gdyby zmarzł.
Przez to oczko, ogród trochę zaniedbuję, muszę więcej fotek porobić, bo hosty mają teraz swój czas a ja, mało je pokazuję.
Wczoraj było strasznie zimno, dziś trochę cieplej ale wieje wiatr. Chciałam coś porobić, ale chyba będę musiała znaleźć sobie jakieś zaciszne miejsce w ogrodzie, bo jednak w trochę zimno.
Ale obchód zrobiony
Na początek rdest, jeżówki i ogólny buszowaty bałagan
A to moje rodki, od sąsiadki. Tu pierwszy, on ma chyba najładniejsze miejsca, podoba mi sie to miejsce z nim Tak wyglądaz bliska
I z daleka, na wejściu do ogrodu, w tle z tymi kamieniami