Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 10:12, 15 sie 2025

Juzia napisał(a)

Moja wierzba. Na pierwszym zdjęciu, jak była przycięta bardzo wczesną wiosną. Trochę straszyła, ale naprawdę była już za duża. Po cięciu i tak miała ładnych kilka metrów wysokości. A tak wygląda dziś,. Tu zbliżenie innymi drzewami.
Basieksp 10:15, 15 sie 2025

Dawno nie pokazywałam co tam w ogrodzie. Kwitną hortensje, dalie, trochę różności a najładniejsze sa chyba hosty.
Basieksp 10:16, 15 sie 2025

Będzie dziś straszny upał, już ostro przygrzewa, nie da sie wysiedzieć na dworze.
Basieksp 10:25, 15 sie 2025

Przed upałami dostałam od sąsiadki cztery rodki Dwa ciemno czerwone i dwa różowe Całkiem duże, ona jednak woli rośliny ,które dłużej i później kwitną. Rosły na słońcu, pewnie teraz w te upały ciężko by im było. U mnie dostały kwaśną ziemię, wymoczyłam je przed sądzeniem, miały trochę zasuszoną bryłę korzeniową i słabo rozwinięty system korzeniowy, mimo że rosły u niej od zeszłego roku. Posadziłam je w cieniu i półcieniu. Lubię cieniolubne, tym bardziej się ucieszyłam, że o mnie pomyślała, gdy postanowiła się ich pozbyć Niby miejsca mi brakuje, ale dla nich sie znalazło. Tu jest jeden. Na tej rabacie dwa kolejne, trzeci powędrowały przed domem, do starszego kolegi.
Basieksp 10:28, 15 sie 2025

A większość czasu, moją uwagę kradnie oczko Taki porzeracz czasu, mogę tam siedzieć i gapić się, ale słońce mnie wygoniło z tamtędy Są ślimaki, tych sie nie obawiam Żaby, różne
Basieksp 10:37, 15 sie 2025

Jest już całe obsadzone dookoła, tylko rośliny jeszcze małe Do samego oczka cały czas coś dosadzam, ostatnio Przywiozłam sobie z nad rzeki trawę jeżogłowkę, trochę rogatka, muszę gdzieś poszukać moczarki, no i ślimaki też są zdobyczne. A z nowych mieszkańców, są karasie. Kilka zwykłych złotych i kilka kolorowych. Mając eMa wędkarza, bez rybek by sie nie obyło, ale ja tez się z nich cieszę Narazie nie chcą pozować do zdjęć Oswajamy się nawzajem