Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

sylwia_slomc... 10:45, 07 wrz 2025

Uśmiechnę się do Ciebie o sadzoneczkę lub nasiona tego jasnoróżowego rdestu Wrzosowisko będzie cieszyć tylko wiosną dopilnuj cięcia to rok w rok wrzosy będą większe. Pamiętałaś dobrze potargać od spodu korzenie?. Wrzos bez targania się nie zadomowi w nowym gruncie i będzie marniał. Ma silną pamięć korzeniową i z reguły korzenie w doniczce jak darń zbite.
Joku 16:38, 07 wrz 2025

Oczko już się wtopiło w otoczenie, wygląda jakby zawsze tam było.
Basieksp 22:14, 07 wrz 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Uśmiechnę się do Ciebie o sadzoneczkę lub nasiona tego jasnoróżowego rdestu Wrzosowisko będzie cieszyć tylko wiosną dopilnuj cięcia to rok w rok wrzosy będą większe. Pamiętałaś dobrze potargać od spodu korzenie?. Wrzos bez targania się nie zadomowi w nowym gruncie i będzie marniał. Ma silną pamięć korzeniową i z reguły korzenie w doniczce jak darń zbite.

Nie ma sprawy, mogę się podzielić tym rdestem On u mnie jest dość wysoki, trochę się rozłazi, jak to rdest, na początku kwitnienia jest raczej ciemno różowy, teraz jest trochę jaśniejszy, ale muszę mu sie przyjrzeć, czy to zdjęcie trochę koloru nie zakłamuje. Prześlę Ci sadzoneczkę Sylwia może coś jeszecze byś chciała? Mam dużo kopytnika, miodunką też mogę się podzielić

A wrzosy miały takie zbite korzenie, starałam się ile dałam radę je rozluźnić, mocno były zbite.
Basieksp 22:30, 07 wrz 2025

Joku napisał(a)
Oczko już się wtopiło w otoczenie, wygląda jakby zawsze tam było.

To było jedyne miejsce u nas, gdzie można było zrobić oczko. Jest tam trochę słońca i cienia, tak w sam raz. Wczoraj ukryliśmy wszystkie kable, eM zrobił taką drewnianą budkę na gniazdka z prądem, teraz jest tam porządek Mogę na nie spoglądać z salonu Jeszcze tylko brakuje nam tam jakieś niedużej ławki, bo narazie są tam dwa klocki drewniane i deska
Kordina 01:56, 08 wrz 2025

Malowniczo w porannym świetle dwa klocki i deska to taka klasyka gatunku
Alija 22:03, 09 wrz 2025

Basieksp napisał(a)
Po wczorajszym deszczowym dniu, poranek w lekkim słońcu

Basiu, cudne poranne zdjęcia, tak zielono i świeżo, pięknie u ciebie.
Oczko wygląda bardzo naturalnie, super.
antracyt 09:05, 10 wrz 2025

Ja już nie będę cytować tych samych zdjęcia co Alicja, ale bardzo mi się podobają

Ale masz apetyczne śliwki - ja z dwóch drzewek doczekałam się w tym roku jednego owocu
Basieksp 12:13, 10 wrz 2025

Kordina napisał(a)
Malowniczo w porannym świetle dwa klocki i deska to taka klasyka gatunku

Taka klasyka nawet mi się podoba Tylko trochę czasami kręgosłup upomina się o coś z oparciem Ale tam miejsca nie ma, na takie wygody
Gosialuk 12:14, 10 wrz 2025

Ale urodzaj. Będą powidła?
Bujność i soczystość bije z rabat. Fajnie ścieżki, przejścia uchwyciłaś na zdjęciach.
Basieksp 12:17, 10 wrz 2025

Alija napisał(a)

Basiu, cudne poranne zdjęcia, tak zielono i świeżo, pięknie u ciebie.
Oczko wygląda bardzo naturalnie, super.

No trochę zielono W sumie, te zielone rabaty lepiej mi wychodzą, jak coś obsadzam kwiatami, to prędzej czy później robi mi się bałagan Z oczka bardzo jesteśmy zadowoleni już teraz, nawet jak rośliny jeszcze małe, świeżo posadzone