Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Ulina 20:48, 11 mar 2026

Basieksp napisał(a)

10 lat to zdecydowanie za długo Ja nawet nie myślałam, że złapię takiego bakcyla na punkcie oczka i wszystkich żyjątek w nim W sezonie siadamy z eM na ławce z deski przed oczkiem i podziwiamy rybki żaby Rośliny do oczka też są ciekawe, mam nadzieję, że w tym roku będzie ich więcej i więcej kwiatów

Już wiele razy czytałam takie wyznania o oczku u tych co go planowali,a potem stało się najważniejszym miejscem w ogrodzie. Zazdroszczę wrażeń
GorAna 08:47, 15 mar 2026

Basiu, widzę że i u Ciebie wiosna już przyszła☺️
Moja kalina też ma jednego kwiatka ☺️
Pozdrawiam niedzielne☺️
Basieksp 10:14, 15 mar 2026

GorAna napisał(a)
Basiu, widzę że i u Ciebie wiosna już przyszła☺️
Moja kalina też ma jednego kwiatka ☺️
Pozdrawiam niedzielne☺️

No jest wiosna, nareszcie Ja mam taki bałagan, po zimie ,nie wiem kiedy zdążę to ogarnąć
Basieksp 10:19, 15 mar 2026

Dziś trochę zimna wiosna w ogrodzie, ale jest
Na oczku została odrobina lodu, rybki wszystkie przeżyły Wczoraj było ciepło, można było je wypatrzeć w głębi wody A na brzegu pływała pierwsza żaba. Dziś spotkałam ją na rabacie, chowała się pod korzeń
Basieksp 10:25, 15 mar 2026

A ogrodowo, wczoraj dużo cięłam, zabrałam się za tuje. Głównie zależało mi na porządku przy oczku, by nic do jego nie wpadało. Obcięłam jakieś 20 metrów, tylko. To tak jedna czwarta jednej strony. Do tego w kolejce do ciecia czekają jabłonki i grusze. No i sprzątanie.
A kwiatowo, Wczoraj nie było czasu na fotki, dziś zimno i nie wszystkie chcą pozować do zdjęć
Basieksp 10:30, 15 mar 2026

Mój najbardziej rozwinięty ciemiernik, te największe jeszcze w pąkach, przy ziemi. Szkoda, że dziś tak zimno, bo pewnie było by na niej więcej rozwiniętych kwiatów, no trudno, poczekamy
I znalazłam takie pierwsze drobiazgi
Ulina 12:18, 15 mar 2026

U nas na południu wyjątkowo ciepły marzec, jest się czym cieszyć. A Ty piszesz o resztkach lodu, aż trudno sobie wyobrazić.
Tą kalinę warto mieć bo cieszy na przedwiośniu Cebulice podobno się szybko mnożą. Moje też się pokazują, tak jak piszesz to drobnica roślinna. Myślę, żeby przesadzić je pod buki, gdy wiosną nie mają liści to cebulice będą jak znalazł.....a Ty w jakim towarzystwie masz je posadzone?
Basieksp 12:25, 15 mar 2026

Ulina napisał(a)
U nas na południu wyjątkowo ciepły marzec, jest się czym cieszyć. A Ty piszesz o resztkach lodu, aż trudno sobie wyobrazić.
Tą kalinę warto mieć bo cieszy na przedwiośniu Cebulice podobno się szybko mnożą. Moje też się pokazują, tak jak piszesz to drobnica roślinna. Myślę, żeby przesadzić je pod buki, gdy wiosną nie mają liści to cebulice będą jak znalazł.....a Ty w jakim towarzystwie masz je posadzone?

Ta to chyba jakaś samosiejka Mam ją pod hortensją dębolistną, powinnam mieć ich więcej w innych miejscach, ale nie pamiętam zbytnio gdzie
Basieksp 12:25, 15 mar 2026

Coś mi się zdublowało
Agatorek 17:13, 15 mar 2026

Śliczne te pierwsze kwiatuszki ❤️