Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

kasiek 09:33, 08 mar 2026

Widzę że na północy też już wiosennie Ja już się nie mogę doczekać ogrodu na północy, ciężko tak na odległość
U mnie woda w oczkach już stopniała i to na południu i północy. Ale faktycznie zima była porządna
Basieksp 10:22, 08 mar 2026

kasiek napisał(a)
Widzę że na północy też już wiosennie Ja już się nie mogę doczekać ogrodu na północy, ciężko tak na odległość
U mnie woda w oczkach już stopniała i to na południu i północy. Ale faktycznie zima była porządna

Jest wiosna Ja w cieniu mam jeszcze resztki śniegu i lodu. Na jeziorze u nas też jeszcze lód trzyma. Jeszcze tydzień temu na jeziorze lód miał około 30 cm, to jest dużo.
Ulina 11:00, 08 mar 2026

Basieksp napisał(a)
Kalina.
Trzmielina jarząbolistna wypuszcza listki.

Przebiśniegi uwielbiam, bo dają tyle radości i zwiastują przedwiośnie a kalina Ci ładnie zakwitła, moja coś w tym roku słabsza.
Basieksp 11:06, 08 mar 2026

Ulina napisał(a)

Przebiśniegi uwielbiam, bo dają tyle radości i zwiastują przedwiośnie a kalina Ci ładnie zakwitła, moja coś w tym roku słabsza.

Kalina jeszcze nie do końca się rozwinęła, pąki miała jeszcze przed tą zimą, zastanawiałam się czy nie zmarzną. Pierwszy raz będzie miała tyle kwiatów
Gosialuk 15:14, 08 mar 2026

Fajne poletko przebiśniegowe. Porozsadzałaś tak po całym ogrodzie? Ślicznie wyglądają takie kwitnące polanki.
Basieksp 16:13, 08 mar 2026

Gosialuk napisał(a)
Fajne poletko przebiśniegowe. Porozsadzałaś tak po całym ogrodzie? Ślicznie wyglądają takie kwitnące polanki.

Ja już nawet nie pamiętam dokładnie gdzie je sadziłam Dużo ich było, trochę dałam sąsiadce, resztę usychałam w różne miejsca
Ulina 17:38, 08 mar 2026

Basieksp napisał(a)

Kalina jeszcze nie do końca się rozwinęła, pąki miała jeszcze przed tą zimą, zastanawiałam się czy nie zmarzną. Pierwszy raz będzie miała tyle kwiatów

W zeszłym roku w rozkwicie u mnie była 11 marca, kibicuję w tym roku i porównam ilość kwiatów. Fajnie mieć fotki dla porównania- łatwiej, albo zapiski jak to niektórzy skrupulatnie robią.
mrokasia 18:15, 08 mar 2026

Moja kalina Lamont powolutku otwiera pąki. Twoja chyba bardziej zaawansowana .
Agatorek 18:46, 08 mar 2026

Śliczne wiosenne kwiatki
Muszę sprawdzić moją kalinę, ale nie wydaje mi się, żeby już kwitła.

Na „starych” oczkach (przed domem) też mam jeszcze kawałki lodu (są w cieniu )
Basieksp 18:59, 08 mar 2026

Ulina napisał(a)

W zeszłym roku w rozkwicie u mnie była 11 marca, kibicuję w tym roku i porównam ilość kwiatów. Fajnie mieć fotki dla porównania- łatwiej, albo zapiski jak to niektórzy skrupulatnie robią.

Jakieś fotki mam, ale moja w zeszłym roku to raptem kilka kwiatków miała. Zapisek nie robię, a pewnie by się przydały.