Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Ulina 15:07, 26 cze 2026

Jak czytam o poznawaniu się zwierząt to przypominają mi się moje psy i zabawne historie z nimi. W wytyczaniu granic są doskonałe
ewsyg 17:30, 26 cze 2026

Basiu, będziesz miała bandę dwojga, ja mam trojga.
gogo 15:31, 27 cze 2026

Ale zmiany u Ciebie, rośliny mocno urosły, jest nowe piękne oczko.
No i nowi mieszkańcy, Filemon (trochę mnie nie było) i Misiek.
Tworzysz fajną rabatę pod jodłą.
Ja w bardzo suche miejsca daję roślinom hydrożel, nie trzeba wtedy tak często podlewać.
Dorota321 18:38, 29 cze 2026

Basieksp napisał(a)

I Misiu
Piękne miejsce stworzyłaś, zaraz cofnę się dalej, może znajdę więcej ujęć z tego kawałka ogrodu. Woda w ogrodzie zawsze przyciąga mój wzrok i na pewno wszystkich dzikich lokatorów z Twojego ogrodu. Ja porozstawiałam w ogrodzie dla ptaków w kilku miejscach duże podstawki z wodą, bo widać, że szukają.
Basieksp 11:52, 05 lip 2026

ewsyg napisał(a)
Basiu, będziesz miała bandę dwojga, ja mam trojga.

No jest banda którą rządzi Filemon, napewno w domu on rządzi W domu zdecydowanie on rządzi. Aza nie raz dostała od niego po nosie, Misiu już też. On ich nie drapie, tak łapką, bez pazurków napuka im po nosie. Ostatnio mocno chciał się tak bawić z Misiem, ale Misiu nie wiedział co ma zrobić
Basieksp 11:58, 05 lip 2026

Ulina napisał(a)
Jak czytam o poznawaniu się zwierząt to przypominają mi się moje psy i zabawne historie z nimi. W wytyczaniu granic są doskonałe

Wczoraj byli na leśnym spacerze, niby razem ale jeszcze osobno, z dystansem. Powoli, powoli do przodu. O Misia i Filemona się nie martwimy, oni już się znają i polubili się, Filemongo zaczepia i chcesięznimbawić Z Azą jesteśmy bardziej ostrożni, dajemy im więcej czasu, żeby czegoś nie popsuć. Narazie jest dobrze, chociaż sami w dwójkę jeszcze nie biegają po ogrodzie, wymieniają się, raz jedno, raz drugie. Aza lubi leżakować w domu to częściej w ogrodzie towarzyszy nam Misiu
Basieksp 12:02, 05 lip 2026

gogo napisał(a)
Ale zmiany u Ciebie, rośliny mocno urosły, jest nowe piękne oczko.
No i nowi mieszkańcy, Filemon (trochę mnie nie było) i Misiek.
Tworzysz fajną rabatę pod jodłą.
Ja w bardzo suche miejsca daję roślinom hydrożel, nie trzeba wtedy tak często podlewać.

Oj urosło i dalej rośnie, niektóre rośliny mogłyby już trochę przystopować, ale nie chcą, będę musiała ciąć co nie co

Filemon, Misiu i rybki W poprzednim sezonie miałam też małe jeże w ogrodzie Teraz młodych chyba nie ma.
Basieksp 12:09, 05 lip 2026

Dorota321 napisał(a)
Piękne miejsce stworzyłaś, zaraz cofnę się dalej, może znajdę więcej ujęć z tego kawałka ogrodu. Woda w ogrodzie zawsze przyciąga mój wzrok i na pewno wszystkich dzikich lokatorów z Twojego ogrodu. Ja porozstawiałam w ogrodzie dla ptaków w kilku miejscach duże podstawki z wodą, bo widać, że szukają.

Likwidacja rabaty pod oczko, to była zmiana z której najbardziej jestem zadowolona Chcemy dokupić jeszcze dwa, może trzy karasie, chciałabym jakie inne kolory, bo te nasze, poza jedną wszystkie są pomarańczowe. Chciałabym jakąś z białym ubarwieniem, zobaczymy czy się taka trafi
Basieksp 12:21, 05 lip 2026

A dziś mały spacer po ogrodzie Może uda mi się pokazać szersze kadry, chociaż jest trochę trudno, bo wszędzie gdzieś coś rosnie i zasłania resztę. Doszłam do wniosku, że mam chyba za gęsto, raczej takie zakamarki z rabatami, nie mam otwartej przestrzeni na ogród, ale tak lubię Może uda mi się trochę więcej pokazać
Zaczynam od wyjścia na ogród, przez taras, tu mamy oczko, z boku wędzarnia z grillem.

Jak sie odwrócę to rabata z hostami, tam jest przejście na gospodarczą cześć działki, warzywnik i tunel foliowy. Narazie tego nie pokażę, bo jest bałagan Ten komin to nasz garaż, tam jest drewutnia, za nim kompostowniki.
Basieksp 12:22, 05 lip 2026

Odwracam się i idę na ogród Przejście pomiędzy świerkami i jodłą. Po lewej rabata z hortensją piłkowaną i tarczownicą. Dziś po deszczu, niektóre rośliny trochę się pokładają.

Zaczyna kwitnąć