Piękna ta świdośliwa
Mam dwie. Lubię. I za kwitnienie i za owoce. Mają w okolicach dwóch metrów. 19 zeta płaciłam za 80 cm patyczki Nie żałuję, że budżetu nie zwiększyłam
Ja tez tak podobnie za swoje placilam… ale 10 lat minelo i maja z 5 m
Ale jakbym miala dom na osiedlu segmentow to jednak bym sie chciala zaslonic… juz
Buk czy milorzab nie maja takiej szerokiej korony
Popatrzylam juz sobie w tym roku na ceny drzewek
Wszystko mocno podrozalo
Buk czy milorząb to tylko przyklad, jak dla mnie jakosciowo bardziej wartosciowe drzewa. Sory ale wydawanie 1,5 tys na śś to szalenstwo, nawet jakbym sie chciala zaslonic. To co pokazalas wiele nie zasloni, co z tego ze wysokie ale korona nie jest jakas szczegolnie wielka i gesta. Dla mnie taki wydatek to napedzanie wlasnie firm ogrodniczych do podnoszenia cen za byle jaka rosline o srylion monet. Zawsze sie znajdzie ktos co tyle zaplaci Nie uwazam by śś byla jakims "szlachetnym" gatunkiem. U nas widzialam za 800-1200 zł. buki o wiekszej koronie niz to pokazane drzewo, podobnie jak magnolie, graby, wisnie japonskie, jarząby czy klony.
Mnie śś nie zachwycaja, moze tez sie na tym nie znam ale w hierarchii roslinnej traktuje je na rownym poziomie co ałycze To oczywiscie moje zdanie nie musisz sie z nim zgadzac