Aniu, jak fotkę strzelisz to klękajcie narody
Jak nie w Polsce ale jakieś wyspy pacyficzne.
Wszystkie fotki jak obrazy malowane.
Masz oko, masz wyczucie artystyczne i przy dobrym sprzęcie, każde zdjęcie to dzieło sztuki.
A ogród masz bardzo ładny. Nie wiem skąd ten smutek. Ja też po wycieczkach bym u siebie zaorała. Masz dużo słońca, możliwości na barwne rabaty, co u ciebie jako u artystki, jest akurat świetne. Nudziłabyś się u mnie na dłuższą metę bo brak możliwości twórczego wyżycia się. Cień jest fajny ale jednak bardziej monotonny. Ileż ja muszę się nagimnastykować, wyszukiwać rośliny, testować, zanim znajdę taki co sobie w tym suchym cieniu radzą. Każdy ogród na swój sposób jest piękny. Tylko że twój daje znacznie więcej możliwości. I tego ja ci bardzo zazdroszczę. Mam nadzieję że w przyszłym roku uda się pojechać w twoim kierunku i zobaczyć ogród na żywo. Bo na zdjęciach jest baaardzo obiecujący
Dziękuję,
Zalew - woda na swój urok. a zachody czy też wschody słońca są wyjątkowe, za każdym razem nie powtarzalne, piękne
\Spotkania z przyjaznymi ogrodniczkami to wyjątkowe chwile, które na długo zostają w pamięci i w sercu.
I zawsze są jakieś nowe roślinne chciejstwa.
Dziękuję Aniu. Wchody słońca mają czasami więcej barw i energii budzącego się dnia.
Tyle, że trzeba wcześniej wdać i czekać czy słonko się pokaże czy tez nie.
Ja też uwielbiam ten czas kwitnących hortensji.
U mnie są w różnych fazach.
O tak Miśki na pniu już pokaźne się zrobiły. Czekam kiedy 2 inne na pniu też się rozrosną.
@ horki jeszcze muszę na wiosnę przesadzić. bo jak teraz patrzę to nie pasują mi tam dla nich miejsca.
Róże w ponownym kwitnieniu
róża emilien guillot przesadzona na wiosnę wyraźnie się poprawiła.
Dziękuję Elu
Mam chyba 4 różne pokrzywki. większość rośnie bardzo dobrze. Lubią częste podlewanie.
Ja zawsze we wrześniu pobieram nowe szczepki. I do wody a potem do doniczki jak już mają duże korzonki
Tak Elu tam jest jeden krzaczek. Tak się ładnie rozrosła
Hibiskusy bylinowe kwitną i mieczyki
Dzięki Jolu. Krajobrazowe zdjęcia też lubię. Trochę w pracy też ich robię albo ludziom na różnych imprezach
Ale prywatnie mój Dębowy lubię uchwycić w kadry w różnych barwach naturalnego światła
Wschody i zachody słońca nad wodą bywają bardzo malownicze.
Ale mi miło czytać takie słowa.
Oj nie nudziłabym się nie nudziła. Nie doceniasz jaki stworzyłaś raj pod tymi drzewami
Tytaniczna praca z tym lasem ale efekty rozszerzają oczy z podziwu.
Wielkie brawa Jolu
Może i mój daje więcej możliwości. może i tak.
Jak kiedyś będziesz w pobliżu drzwi zawsze są dla was otwarte
A to chyba mój jedyny jakiś rdest . Oczywiście kilka już chyba na wiosnę dokupię.
Jak się zobaczyło na żywo u Joli piękne okazy to na długo siedzą w głowie. I chybanie odpuszczą aż kupię i ja ich sobie. Muszę jeszcze poczytać przez zmię o ich wymaganiach.
A czy one szybko przyrastają to będę je dopytywać .
jakiś średni sadziec. Pierwsze jego kwitnienie
Barbula
Rutewka
Aniu i przechowujesz je zimą aż do wiosny? Dobrze zrozumiałam? W mojej świadomości pokrzywka to jednoroczna roślinka, bardzo dawno temu miałam. Jeśli można przechować to byłoby super
Oczywiście,że tak robię. Po jednej z każdej odmiany na jesieni. A w zimie już potem z tych co mam następne sadzonki robię i mam swoje do ogrodu
Naprawdę super tak nowe roślinki można pozyskać
Niektórzy i w domu przez kilka lat je sobie hodują
No właśnie pamiętam jak byłam mała moja mama miała takie piękne pokrzywki i nigdy nic nie siała. I wiecznie w donicach na oknie rosły pokrzywki, i jakieś zwisające. Widocznie Szczepki sądziła. Nie pamiętam jak ona to robiła.
Muszę raz zasiać aby wyhodowac sobie jakieś ekstra kolorki i później wysadzać.
Piszesz we wrześniu to już trzeba.
Ta bordowa super wygląda.
Ostatnio na co klombie uszczyknelam rozchodniki i korzenie w słoiku wypuszczają. Za tydzień posadzę do donic.