Danusia, na razie jestem zapatrzona. Włożyłam sobie ten obraz do książki.
Podział przestrzeni świetny i jak ładnie wkomponowałaś leszczyny i istniejące drzewa owocowe. A po lewej ten wężyk bukszpanowy z kulą wydzielający teren odważny! Ciekawa jestem tych jednorocznych kwiatów pod drzewkami, na obrzeżach. Mnie się wydaje, że taka przestrzeń to wyzwanie dla projektanta a potem właściciela, czy utrzyma tę poprzeczkę.
Grzybów nie ma, porobiło się z powodu suszy, dopiero zaczęłam przesadzać niektóre krzewy.
Dla Ciebie jedna z piękniejszych róż pod każdym względem: Graham Thomas.
Dziękuję za Grahamka T. Nie mam takiej! Ale może jeszcze kiedyś? Pozdrawiam
Ależ spacerowałabym po Twoim ogrodzie... wte i wewte... i tak cały dzień...
Piękne zdjęcie Fothergilli przekonało mnie, że słusznie trafiła na listę wiosennych "must have"...
Idę jeszcze raz wirtualnie pospacerować po twoim jesiennym ogrodzie i tym razem będę przyglądać się detalom...
Myślę, że tak bo właścicielki należą do moich fanek i jedna z nich jest bardzo uzdolniona artystycznie. Mamy plany umieszczać wśród falujących roślin (pamiętasz ryby z CHFS 2014? w ostnicy?) jej dzieła zarówno rzeźbiarskie (glina) jak i wiankowe..także wszelkie inne. To osoby o wrażliwej duszy artystycznej i ogrodniczej. Teren ogromny, a projekt nieco przekłamuje rzeczywistość, bo wymiary były zgoła inne a układ ogrodu jest teraz jeszcze lepszy.
Kwiaty jednoroczne na bukiety koło szklarni będą rzeczywiście. Poza tym warzywnik stwarza wiele możliwości, Teraz objadamy się rzodkiewką i rukolą
Jest też tak urocza kamienna stajnia...spodobałaby ci się
I rabata angielska pod murem, zupełnie inna niż w projekcie, róże na murze też są i ulubiona 'Strawberry Hill' kilka sztuk.