Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Bea 08:40, 08 gru 2015

Wianek jednak jest.
W zastępstwie można dać bawełnianą koronkę.
Pszczelarnia 09:17, 08 gru 2015

Bea napisał(a)
Wianek jednak jest.
W zastępstwie można dać bawełnianą koronkę.

Albo zrobić nowy wianek, bez tiulów.
Mam dużo orzechów.
GorAna 10:13, 08 gru 2015

Piękna ta grudniowo-wiosenna sceneria
Ja dostałam od znajomej wczoraj naganę....mówiła, że w adwencie ziemi się nie rusza.....a ja właśnie wczoraj przesadzałam krzewy.....widocznie nie tylko ja działam w grudniu w ogrodzie
Pozdrawiam
kasia_w 10:23, 08 gru 2015

Ewa w końcu widzę Twój witraż w drzwiach.Świetnie dobrany odcień szkła do "treści " napisu. A wykonanie mistrzowskie, to technika taśmy miedzianej.
W Twoich zdjęciach słychać wiatr i czuć słońce na policzkach.Nawet w tak nieciekawym wizualnie grudniu ogród zachwyca .Chcesz czy nie chcesz spodziewaj się mnie na wiosnę

Moja pomponella też rozwija pączki chyba czas je ściąć i do wazonu
Pszczelarnia 12:17, 08 gru 2015

kasia_w napisał(a)
Ewa w końcu widzę Twój witraż w drzwiach.Świetnie dobrany odcień szkła do "treści " napisu. A wykonanie mistrzowskie, to technika taśmy miedzianej.
W Twoich zdjęciach słychać wiatr i czuć słońce na policzkach.Nawet w tak nieciekawym wizualnie grudniu ogród zachwyca .Chcesz czy nie chcesz spodziewaj się mnie na wiosnę

Moja pomponella też rozwija pączki chyba czas je ściąć i do wazonu

Robił sam mistrz.

Chcę. .
Pszczelarnia 12:21, 08 gru 2015

GorAna napisał(a)
Piękna ta grudniowo-wiosenna sceneria
Ja dostałam od znajomej wczoraj naganę....mówiła, że w adwencie ziemi się nie rusza.....a ja właśnie wczoraj przesadzałam krzewy.....widocznie nie tylko ja działam w grudniu w ogrodzie
Pozdrawiam

to pewnie z tego wynika, że kiedyś grudzień (adwent) był po grudzie i ten czas adwentowy był jednak czasem dla domu a nie dla ogrodu i pola.
Takie dobre uporzadkowanie świata.

Mnie trudno przed zmrokiem do domu ściągnąć. Mam jeszcze troszkę robótek.
Zielona 14:01, 08 gru 2015

Ewo, kopiuję mój wpis, bo pewnie umknął w czasie wrzucania kolejnych fotek:

Wczoraj napisałam to:

"Trawy... chyba nic nie przebije ich uroku o tej porze. W Twoim obiektywie jednak nawet suche byliny wyglądają zjawiskowo.

Wianek - wcale nie wiocha! Może wystarczy wymienić w nim wstążki z połyskiem na jutowe lub takie bardziej lniano-bawełniane. Jeśli masz w pobliżu - zerknij na świąteczną półkę w Rossmanie. Jestem przekonana, że zachwycą Cię zestawy wstążek w takim naturalnym klimacie."

A dzisiaj chcę dodać
, że byłam w Lidlu i tam również znalazłam zestaw pięknych bawełnianych tasiemek. Między innymi była stebnowana - taka, jak na moim prostym wianku z mchu. Może te informacje przydadzą się Tobie, Pszczółko
sylwia_slomc... 14:19, 08 gru 2015

Ewcia ja w moim rowie planuję dwa takie mini wodospadzikiżeby tą wodę było ciut słychać u mnie.....Ty już dałaś obornik grabom, a ja moje sadziłam niespełna miesiąc temu to może dam im dopiero na wiosnę jak myślisz?
Pszczelarnia 14:23, 08 gru 2015

Zielona napisał(a)
Ewo, kopiuję mój wpis, bo pewnie umknął w czasie wrzucania kolejnych fotek:

Wczoraj napisałam to:

"Trawy... chyba nic nie przebije ich uroku o tej porze. W Twoim obiektywie jednak nawet suche byliny wyglądają zjawiskowo.

Wianek - wcale nie wiocha! Może wystarczy wymienić w nim wstążki z połyskiem na jutowe lub takie bardziej lniano-bawełniane. Jeśli masz w pobliżu - zerknij na świąteczną półkę w Rossmanie. Jestem przekonana, że zachwycą Cię zestawy wstążek w takim naturalnym klimacie."

A dzisiaj chcę dodać
, że byłam w Lidlu i tam również znalazłam zestaw pięknych bawełnianych tasiemek. Między innymi była stebnowana - taka, jak na moim prostym wianku z mchu. Może te informacje przydadzą się Tobie, Pszczółko

Mam L-la. Merci bien.
Pszczelarnia 14:27, 08 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewcia ja w moim rowie planuję dwa takie mini wodospadzikiżeby tą wodę było ciut słychać u mnie.....Ty już dałaś obornik grabom, a ja moje sadziłam niespełna miesiąc temu to może dam im dopiero na wiosnę jak myślisz?

Ale jak sadziłaś to dałaś pewnie do znakomitej/dobrej gleby i nic więcej nie trzeba na razie. Ale jak dasz, to już rusza z kopyta (obornik przekompostowany).
Moje mają już lata (6 lat) i należała im się pielęgnacja, zwłaszcza, że posadziłam je dosłownie na żwirowisku i potem przez lata wyciągałam im kamienie spod korzeni.