Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Sebek 19:33, 03 gru 2015

magnolia napisał(a)

Może to jest pomysł.

Ja mam swoja ukochaną małpkę RÓzię do dziś. Kiedyś spędziła cała zimę ukryta w starym jałowcu, więc lekko daje stęchlizną i oczy pogubiła, ale nie umiem jej wywalić. W końcu walczyłam o nią jak nie ja- to podobno jedyny raz kiedy tarzałam się w kałuży i waliłam głową o chodnik z wrzaskiem mamo kup mi

Zwizualizowałem sobie to

Ja też waliłem głową o ścianę nie raz... Może dlatego mam przewrócone w głowie? To dużo by wyjaśniało
Rumianka 19:42, 03 gru 2015

Sebek, z Tłeim pianknym łegrodem nie weglądasz na takigłe, które ma przewalone w łepie na łebarot...
hanka_andrus 20:38, 03 gru 2015

Oj, nie ma przewalone, a wręcz przeciwnie, porządeczek ma, jak i w ogródeczku.

Pszczółko, pokoik u Ciebie oglądałam nie jeden na Fb, i już mi się chce tych widoków za oknem. Pocieszam się, że: coraz bliżej wiosny, coraz bliżej wiosny!
malkul 16:06, 07 gru 2015

przylazłam na wianek Ewuś
Zielona 17:59, 07 gru 2015

Ja też. Miała być wiocha /w co szczerze wątpię/. Z czego wyczarowałaś tegoroczny, Pszczółko?
Tamaryszek 22:32, 07 gru 2015

Witaj Pszczółko. Poczytałam relację z akcji ścięcie drzewa. Niesamowite, ze obyło się bez żadnych strat.
I przyłączam się do zwolenników teorii o wyższości liściastych nad iglastymi. Niemniej uważam, że w naszym klimacie dla atrakcyjności ogrodu poza sezonem pewna ich ilość w ogrodzie jest potrzebna - tylko trzeba uważnie wybierać gatunki i nie przesadzić z ilością.
Pszczelarnia 22:48, 07 gru 2015

Wianek "wiocha" do poprawki - nie ten podkład: anioł szklany, szklane gwiazdki i trochę wstążek - taki był pomysł.

A teraz ogrodowo. Trawy:

Pszczelarnia 22:54, 07 gru 2015

Nad 1. "wodospadem":

Zielona 23:03, 07 gru 2015

Trawy... chyba nic nie przebije ich uroku o tej porze. W Twoim obiektywie jednak nawet suche byliny wyglądają zjawiskowo.

Wianek - wcale nie wiocha! Może wystarczy wymienić w nim wstążki z połyskiem na jutowe lub takie bardziej lniano-bawełniane. Jeśli masz w pobliżu - zerknij na świąteczną półkę w Rossmanie. Jestem przekonana, że zachwycą Cię zestawy wstążek w takim naturalnym klimacie.
Pszczelarnia 23:14, 07 gru 2015

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Pszczółko. Poczytałam relację z akcji ścięcie drzewa. Niesamowite, ze obyło się bez żadnych strat.
I przyłączam się do zwolenników teorii o wyższości liściastych nad iglastymi. Niemniej uważam, że w naszym klimacie dla atrakcyjności ogrodu poza sezonem pewna ich ilość w ogrodzie jest potrzebna - tylko trzeba uważnie wybierać gatunki i nie przesadzić z ilością.

Jodły mi się bardzo podobają i sosenki lubię.
U mnie cisy, u sąsiada choinki - jest ślicznie.

Albo choiny kanadyjskie: