Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 21:09, 18 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Ewa wydaje mi się, że wysyłałam Ci takie.

Jeszcze takie sfotografowałam. Będę szukać ich dalej. Gdzieś są na pewno.

asica 21:09, 18 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Rosną już 4 rok. Co roku też dosadzam. Wygląda jednak na to, że się mnożą.

Cudne, może i ja swoją łączkę obsadzę narcyzami
nawigatorka 21:28, 18 kwi 2016

Boska ta magnolia.i ścieżka również
blyxa 21:32, 18 kwi 2016

O czekam n zdjęcia z układania. Ja cały czas dumam czy dam radę sama kłaść kostkę czy jednak kogoś do tego brać.
Olili 21:48, 18 kwi 2016

Przyszłam przejść się po ścieżce. Jest ekstra.
Olili 22:08, 18 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Nie znalazł się ale jakoś dobrnęłam do końca, pomagałam sobie kielnią (znalazłam w szopie starą prawie dziurawą):

Na koniec zrobiłam nawet fugę cementową - nie wiem, czy dobrze. I oczywiście obetonowałam brzegi.
Starannie wygrabiłam glebę i będę siała!
Kręgosłup nie boli, bolą nadgarstki (szuflowanie) i łokcie.
Przy słupkach drewnianych posadziłam lilie, przy drucie (małe są jeszcze jabłonki) będą dalie, kosmosy i aminki, wzdłuż ścieżki cynie, czarnuszki, astry.
Zmienię chyba "donicę" -

A w tym kotle rośnie jakieś drzewko??
Piszesz,że będą tam bukiety warzywne..
Jak rośliny urosną te o których piszesz (przy słupkach drewnianych wzdłuż drutów) i w kotle warzywne kompozycje to on się wpisze świetnie.
To tylko teraz jest wrażenie,że on nie pasuje.Tak jest najczęściej w trakcie realizacji ,że wydaje się ,że dziwnie,że coś nie tak,by na koniec efekt okazał się pożądany. I w sumie z moich doświadczeń wnętrzarskich stwierdzam, że istnieje zależność,że im bardziej nieciekawie jest w trakcie tworzenia tym lepszy efekt finalny.(no pod warunkiem ,że dąży się do zrealizowania określonego zamysłu ,ale wiadomo,że Ty wizję masz przemyślaną )
Filomena 22:30, 18 kwi 2016

Bardzo podoba mi się pomysł tej ścieżki, daje poczucie ładu i uporządkowania. Razem z lekkością nasadzeń już widzę oczami wyobraźni ten widok. Ogród Vity jest bardzo inspirujący - trzeba ją rzeczywiście zdopingować by uchyliła rąbka swego królestwa.
pozdrawiam
mira 22:30, 18 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Ale agapanty rosną w tej samej ziemi od 4 lat (od kupna, pozyskania) - czy je trzeba przesadzić już? Dostają teraz nawóz na kwitnienie. W ubiegłym roku kwitły nawet kilkoma kwiatami.

Masz jakąś inną odmianę niż ja bo ma wąskie liście a moja ma szersze.
Moje chyba były o wiele gęstsze i kwitły coraz gorzej - to jest sygnał do przesadzania. Ja bym Twoich nie przesadzała jeszcze.
Dosypałabym ziemi na wierzch no i nawozić już trzeba. Moje już na zewnątrz choć idą chłodne dni to może schowam.

mira 22:40, 18 kwi 2016

Ewa dzięki za dzwon.
Rabarbar masz piękny ja mam chyba jakąś inną odmianę.

Aminek mam na takim samym etapie.Cynie wysiałam i strasznie mi się wyciągnęły.

Chabry wysiałam wzdłuż rządku z groszkiem cukrowym bo się doczytałam że w tej parze się dobrze mają.

Podziwiam ścieżkę - a w zasadzie nie ścieżkę tylko fakt, że sama to robiłaś i chyba zabiorę się za moje ścieżki znaczy kiedyś

pozdrawiam

Basilikum 06:40, 19 kwi 2016

Piekna ta sciezka kawal roboty odwalilas )
Naryzowa laka tez piekna, fajny pomysl. Moze i u mnie kiedys taka bedzie, narazie planuje szafirkowa