Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 10:58, 29 sie 2016

Basilikum napisał(a)
racje miala wuj piekne Foto

Rosinki od Ciebie posadzone, teraz deszczyk je podlewa

Ciemno się zrobiło - a przecież mogłam dać Ci więcej roślin.

Pszczelarnia 11:00, 29 sie 2016

abiko napisał(a)
Ewa ścieżka wyszła ślicznie. Pięknie u Ciebie.

Zobaczysz prv?

Pszczelarnia 11:02, 29 sie 2016

hanka_andrus napisał(a)
Wujowstwu życzę długich law zdrowiu!Ale każdy pszczelarz zdrowo żyje to i wieku słusznego dożywa! Zdrowia równkież i pszczółkom!

Dziękuję.

sylwia_slomc... 11:08, 29 sie 2016

Cudne masz te kompozycje bylinowe, a dalie i astry to mamy w podobnych zestawieniach i kolorystyce
gierczusia 11:19, 29 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Trytoma - wielka architektoniczna roślina. Nie lubi mokrego mroźnego zimna w zimie. u mnie ma się dobrze, muszę ją na wiosnę dzielić (jak?), bo to są kolosy. Żółta rośnie słabiej a pomarańczowa to jak yucca prawie.

Mam je dopiero od 2 sezonów, więc nie wiem. Nie jest zachwycająca ale pasuje mi na wstędze.

Dziękuję bardzo
Czy mam rozumieć ,że ją okrywasz na zimę??? Rośnie w słońcu ?? I w jakiej ziemi ???
Zamiar mój był taki , by tylko kwiaty było widać zza red barona..ale troszku się przeraziłam Twoim opisem wielkości trytomy Bożeszzzz, przeca ona mi zajmnie pół ogródeczka

Ps...ta ławeczkaaaaaaa : ojjjjjjjjj
ana_art 11:24, 29 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Miłego tygodnia.

NIESAMOWITE
Pszczelarnia 11:27, 29 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Dziękuję bardzo
Czy mam rozumieć ,że ją okrywasz na zimę??? Rośnie w słońcu ?? I w jakiej ziemi ???
Zamiar mój był taki , by tylko kwiaty było widać zza red barona..ale troszku się przeraziłam Twoim opisem wielkości trytomy Bożeszzzz, przeca ona mi zajmnie pół ogródeczka

Nie okrywam. Rośnie w gliniastym żwirze na suchej południowej skarpie. Powinna mieć więcej wody w lecie u mnie.

'Red Baron' jest za delikatny do trytomy. Chyba, że ta żółta - ma delikatniejsze liście. Chyba że będzie Red Barona bardzo dużo a trytoma tylko punktowo będzie górować.
Zobacz u Małej Mi - trytomy w ubiegłych latach.

Konieczki 11:29, 29 sie 2016

Cudniaście

Ewa ja trytomę na wiosnę dzilę przez podział (ja laik to piszę - młode odrywam z korzeniem - kłączem) wsadzam do ziemi i mam. W tym roku mi wygniła prawie cała ale i tak odbiła z najstarszej karpy. Podzieliłam i mam teraz 4 piękne okazy - liczę że za rok zakwitną. Same liście też mi się podobają
Pszczelarnia 11:29, 29 sie 2016

gierczusia napisał(a)

(...)

A ja się tą zachwycam przy domu, nie za duża, lekka:

Pszczelarnia 11:30, 29 sie 2016

Konieczki napisał(a)
Cudniaście

Ewa ja trytomę na wiosnę dzilę przez podział (ja laik to piszę - młode odrywam z korzeniem - kłączem) wsadzam do ziemi i mam. W tym roku mi wygniła prawie cała ale i tak odbiła z najstarszej karpy. Podzieliłam i mam teraz 4 piękne okazy - liczę że za rok zakwitną. Same liście też mi się podobają

Nie przełamują się tak w pół w kępie?