Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gruszka_na_w... 16:45, 29 sie 2016

Ulotność i zwiewność wraz pięknymi kolorami późnego lata bardzo koją oczy. Pięknie!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 16:52, 29 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Widać jak dorodne i wielkie są hortki.

To 'Limelight' - jestem nią zachwycona i zdziwiona. Nie ma wcale za mokro (raz mdlała całkiem z braku wody) i nie była nawożona niczym. Ale rośnie w prawdziwym żyznym ile (w tym miejscu jest bardzo dobra ciężka ziemia).

Pszczelarnia 16:54, 29 sie 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ulotność i zwiewność wraz pięknymi kolorami późnego lata bardzo koją oczy. Pięknie!

Pszczelarnia 17:18, 29 sie 2016

AgataP napisał(a)
Ewa wiem, że masz molinie w tym odmianę Edith Dudszus, czy one bardzo lubią mokre stanowiska?

Dziwię się, że dają radę u mnie. Czyli wystarczy im dobrze przygotowana ziemia.

Dla Ciebie słoneczka:

tulucy 17:24, 29 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Późne lato trwa! I jesienne róże miniaturowe:

Pszczółko, czy ta dolna to Sweet Memories? Piękna u mnie drugie kwitnienie słabiuteńkie było.
Pszczelarnia 17:35, 29 sie 2016

tulucy napisał(a)

Pszczółko, czy ta dolna to Sweet Memories? Piękna u mnie drugie kwitnienie słabiuteńkie było.

Tak. Ta róża to wspomnienie, przybyła z ogrodu Robaczka, różanego romantycznego ogrodu.

Jestem zaskoczona ta różą, bo nie była niczym pryskana, ani nawet nawożona i tak ładnie się sprawuje.
Swoją droga tak myślę sobie, jaki sens ma sadzenie u mnie wymagających roślin w tej części ogrodu, gdzie się rzadko zagląda, a nie widać tej części ogrodu z domu?

Tak sobie myślę ....

Zawilce japońskie:

Justyna 19:45, 29 sie 2016

Ewcia, podziwiam... I kompozycje (daliowa, delikatna, brzozową) i detale (ławki, doniczki, latarenki, dzwony) i kondycje poszczególnych roślin (te limelight niesamowite!)

Co do drzewa, wiele pozycji wydaje się dobrych:
- powtórzyć wiśnie
- klon (strzępiastokory, tatarski Ginnala, japoński, czy pensylwański)

Serdecznie
nawigatorka 19:55, 29 sie 2016

Ewo powiem Ci że pierwszy raz patrząc na czyiś ogród na forum przypomniała mi się działka moich rodziców.nie działka rekreacyjna a użytkowa przy bloku w którym mieszkali.spora.nienawidziła tam pracować ale wyglądała równie pięknie.
Ławeczki obie wymiatają.a ta przy domu wyjatkowa
lojalna_ 20:04, 29 sie 2016

pszczółko przeciez ja nie mam tyle czasu a tutaj nad kazda focia trzeba posiedziec przemyslec jak Ty masz slicznie a te ławeczki sama rozkosz ))
jolanka 20:49, 29 sie 2016

Ewa, Ty chyba specjalnie te ławeczki nam pokazujesz Podziwiać mamy

No to podziwiamy Cudnie jest u Ciebie. Hortensje zjawiskowe, co ja gadam, wszystko zjawiskowe

Masz róże miniaturowe? Zastanawiałam się, czy na zewnątrz ogrodzenia nie posadzić ?