Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

grazyna 13:08, 17 lip 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Angela:

Mam też Angelę jestem zachwycona jej kwiatami. Jak duży Ewo jest Twój krzak tej róży ?

Muszę swojej zdjęcie zrobić, ale jeszcze za duża nie jest.
hanka_andrus 13:38, 17 lip 2013

Tak, Marto, Gustlik by w trymiga z takim prętem poradził.Kowal byłby zbędny! Ale myślę, że i zwykły ślusarz dałby radę.
popcorn 15:21, 17 lip 2013

Pszczółko, puk puk!
podtrzymuje pytanie nt kloszy i prętów
i kolejne - czy Twoja glyceria rośnie na bardzo mokrym stanowisku? Znalazłam ją jako roślinę do oczka... a chciałabym nią zastąpić mozgę trzcinowatą, która mimo wyrywania i przycinania rozłazi się na rośliny obok.. i posadzić od południa, na suchym miejscu... ewentualnie mogę lać, ale bez szaleństw

daj znać

dzięki
ewalm 21:42, 17 lip 2013

Karola, manna mielec (Glyceria) na suchym stanowisku to nie bardzo. Ona w naturze rośnie nad strumieniami.
popcorn 21:46, 17 lip 2013

buu, do bani. Polecisz coś na suche stanowisko, wyprostowane chętnie variegata, wysokości max. 50 cm?
ewalm 22:02, 17 lip 2013

Może jakiś trzcinnik dał by radę? 'Overdam' albo 'Avalanche'? Te 50 cm to sama trawa, bez kwiatostanów?
alinak 23:16, 17 lip 2013

Ewka fantastyczne podpory . tez o nich już myślę bo dużo roślin u mnie się pokłada po tych deszczach
Pszczelarnia 14:20, 18 lip 2013

Glyceria - manna lubi wilgoć. U mnie rośnie, jak ma za sucho, to podsycha od dołu i szybciej robi się brzydka. Więc lać wodę nie zaszkodzi - wtedy cieszy do końca sierpnia a potem wygląda jesiennie jak wszystkie trawy w moim ogrodzie.
Trzcinnik jest bardzo smukłą trawą, najlepiej wygląda w łanie. Samotnie pośród innych bylin, zwłaszcza niższych może wyglądać jak żyrafa na rabacie. Więc pasuje na plecy albo łany wśród innych wysokich. Tak mi się wydaje. Ale - zauważyłam - nie ma recept na łączenie traw i bylin. Fantazja i udział zmysłów - jedyne co potrzeba.

Angela - jest otwartą różą. Zgrabnym krzaczkiem o rozwartym pokroju.
zbigniew_gazda 20:38, 18 lip 2013

Ewuś też pukam. Kuruję się i nie wiem z jakim skutkiem. Każdy lekarz gada co innego ale z pieskiem łażę. Ale Tu uzbrojona jedziesz do Alinki że hej. Krysia bardzo się cieszy że tam będziesz bo chce pogadać wiadomo o czym. Pozdrawiam.
Debra 21:35, 18 lip 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Lawenda i antemis nad potokiem

Ewo, bardzo ładne te żółte kępy. Antemis?
Czy Artemis? Ale Artemis, Bylica ma inne kwiaty.