Tak, Marto, Gustlik by w trymiga z takim prętem poradził.Kowal byłby zbędny! Ale myślę, że i zwykły ślusarz dałby radę.
Pszczółko, puk puk!
podtrzymuje pytanie nt kloszy i prętów
i kolejne - czy Twoja glyceria rośnie na bardzo mokrym stanowisku? Znalazłam ją jako roślinę do oczka... a chciałabym nią zastąpić mozgę trzcinowatą, która mimo wyrywania i przycinania rozłazi się na rośliny obok.. i posadzić od południa, na suchym miejscu... ewentualnie mogę lać, ale bez szaleństw
Glyceria - manna lubi wilgoć. U mnie rośnie, jak ma za sucho, to podsycha od dołu i szybciej robi się brzydka. Więc lać wodę nie zaszkodzi - wtedy cieszy do końca sierpnia a potem wygląda jesiennie jak wszystkie trawy w moim ogrodzie.
Trzcinnik jest bardzo smukłą trawą, najlepiej wygląda w łanie. Samotnie pośród innych bylin, zwłaszcza niższych może wyglądać jak żyrafa na rabacie. Więc pasuje na plecy albo łany wśród innych wysokich. Tak mi się wydaje. Ale - zauważyłam - nie ma recept na łączenie traw i bylin. Fantazja i udział zmysłów - jedyne co potrzeba.
Angela - jest otwartą różą. Zgrabnym krzaczkiem o rozwartym pokroju.
Ewuś też pukam. Kuruję się i nie wiem z jakim skutkiem. Każdy lekarz gada co innego ale z pieskiem łażę. Ale Tu uzbrojona jedziesz do Alinki że hej. Krysia bardzo się cieszy że tam będziesz bo chce pogadać wiadomo o czym. Pozdrawiam.