Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 21:59, 30 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj Ewo, zawitałam do Ciebie pierwszy raz i pozwól, że będę częściej wpadać, podglądać i podpytywać. Szklarenka cuuudowna!!! Ja, jak tylko mam czas pędzę wręcz na giełdę staroci i zawsze, ale to zawsze przytacham coś oryginalnego i piękniutkiego. To taka moja ulubiona obsesja Miłego wieczoru

Dobry Wieczór!
Ja te wszystkie sprawy "zaopatrzeniowe" załatwiam po drodze. Tylko przy okazji.
Pszczelarnia 22:05, 30 mar 2015

Będzie padać śnieg a cisy czekają, złotlin od Marzeny czeka. Wszystkie rośliny w domowej szkółce zadołowane czekają.
monteverde 22:22, 30 mar 2015

Ciemierniki masz bardzo dorodne i ładne duże kępy cuchnący ciemiernik mam ale nie taki duży bo jeszcze młodziutki w ostatniej Mai panowie pokazywali jak układać drewno aby dobrze wysychało
Olili 22:33, 30 mar 2015

Dekiel na studnię rewelacja.
tomgroch 22:37, 30 mar 2015

Widzę Ewo, że u ciebie też wiosna przyszła za wcześnie... My to się nawet cieszymy z tego ochłodzenia, bo trochę spowolni to zielone szaleństwo. Przed nami jeszcze kwiecień i maj, a z nimi to różnie bywa.
Ciemierniki świetne! Wkrótce zaczną się nasiewać (chyba, że już zaczęły?) i będziesz miała ciemiernikowe szaleństwo. U nas "wściekł" się cuchnący - mamy go wszędzie, a najwięcej na kamienistej południowej skarpie. Na szczęście jest tak ładny, że mu wybaczamy.

rozark 08:37, 31 mar 2015

Ależ masz tych ciemierników . Cała kolekcja - ale miłość wszystko wybaczy . Ile maja lat te z dorodnymi kępami?
Gocha 09:47, 31 mar 2015

Ewo przepiękne te ciemierniki, cudne kępy i faktycznie roje pszczół w słoneczną pogodę do nich przylatują. Ciemierniki to moje nowe odkrycie i nowa miłość ale u nas nie ma wyboru w tym roku. Kupiłam tylko ten zwykły biały i wczoraj nabyłam taki duży zielonkawy tylko nie wiem czy przypadkiem nie jest to ten biały zwykły tylko w późnej fazie kwitnienia, on wtedy zdaje się że robi się zielony. Zobaczę w przyszłym roku. U nas w obi w tamtym roku były piękne różowe ciemierniki ale ja sie wtedy nimi jeszcze nie interesowałam- to były czasy u mnie jeszcze przed ogrodowiskowe. Pozdrawiam
Gabriela 09:55, 31 mar 2015

Fajna, szlachetna pokrywa studni. Ławka z wiadomego źródła? Jeśli tak, to drewno będzie prawdziwe.
Drewna ilość niesamowita, ma się sezonować?
popcorn 11:09, 31 mar 2015

Super ten łupek! Bardzo mi się podoba I ciemiernikowe rabaty piękne! Liście im pousuwałaś? Ja niektórym musiałam, po zimie zasuszone:/

pozdrawiam!
agniecha973 11:51, 31 mar 2015

Piękne masz kępy ciemierników. O la la!