grama
12:54, 29 lis 2010
Jest wątek ławki,teraz wątek ogrodowych kompletów,a może nie tylko,może jeszcze leżaków,hamaków,huśtawek,parasoli,czyli wszystkiego,co służy nam do wypoczynku w ogrodzie,jeśli oczywiście mamy na to czas. Ja mam go mało. A ławeczka niech będzie osobno,bo jednak ławeczka,to ławeczka i lubi być sobie sama w ogrodzie. Zaczynam od mojego tarasowego umeblowania. Stół i dwie ławy zrobione trzy lata temu na zamówienie u bieszczadzkiego stolarza z modrzewiowego drewna. Miało być naturalnie,więc było olejowane,ale nie nabrało piękna i patyny,zbrzydło bardzo,więc zostało oszlifowane i zabezpieczone innym preparatem. Ławka przed stołem jest z innej bajki,trzydzieści lat starsza,ale też modrzewiowa i wpasowała się.
A to inny komplecik,którego nigdy bym nie kupiła,gdyby nie fakt,że po sezonie kosztował tylko 35 zł. Widziałam też coś takiego w jakiejś książce ogrodowej, w różu i wyglądało słodko. A niech sobie będzie,może zmienię mu kolor i gdzieś tam w końcu zagości. Takich okazji nie wolno przegapiać.
A to inny komplecik,którego nigdy bym nie kupiła,gdyby nie fakt,że po sezonie kosztował tylko 35 zł. Widziałam też coś takiego w jakiejś książce ogrodowej, w różu i wyglądało słodko. A niech sobie będzie,może zmienię mu kolor i gdzieś tam w końcu zagości. Takich okazji nie wolno przegapiać.