Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

MiluniaB 22:56, 01 lut 2021

Dla zaglądających zostawiam ślicznotki

Mysza 23:08, 01 lut 2021

O...rozwijają się)pewnie pachnie w całym domu.

Mirelko, nie było jednak mojego kopciu. i zamówiłam w to miejsce Rhaspody in blue dla przełamania innych kolorków. Zobaczymy jak wyjdzie. Mam nadzieję, że jej zapach zrekompensuje ewentualne niedoskonałości... gdyby były
Mirka 23:28, 01 lut 2021

Ślicznota nie ma co
Byłam w sobotę na zakupach i stanęłam przy takich ślicznotach ale em mnie powstrzymał
anpi 01:23, 02 lut 2021

Ale przywołujesz wiosnę kwiatami w domu! Hiacynty uwielbiam, sporo ich dokupiłam, ale raczej wolę je w ogrodzie, bo w domu nie wytrzymujemy tego intensywnego zapachu
Ładne okienne zimowe obrazy!
MiluniaB 10:18, 02 lut 2021

Gosia Rhapsody in blue też mam na liście zakupów. Podoba mi się jej kolor, a kwiaty mniej - nie są pełne, ale zapach to wynagrodzi

Mirka mnie żadna siła nie powstrzyma. Mam już to w sobie od zawsze, że w domu są świeże kwiaty. Tak było w moim domu rodzinnym i tak mam u siebie - to już jest w genach

Ania nie każdy toleruje ich zapach to fakt, a ja ten zapach uwielbiam - zupełnie mi nie przeszkadza
SlonecznyOgrod 11:48, 02 lut 2021

Hiacynty już Ci rozkwitły, moje tak samo kupowane ale jeszcze trochę...bo miałam bardziej w kiełkach Twoje różowe ja wybrałam fioletowe

Co do róży przy wejściu... to Laguna za duża, a nie chodzi o to żeby non stop z nią walczyć szabelką (sekatorem), tak jak drzewo będzie drzewem, kosmetykę można wykonać ale nie ujarzmi się potwora

Do półcienia pasuje Rhapsody in Blue, ja był ją brała
Ewentualnie jakaś blada, ale żeby kwitły potrzebują więcej słońca.

Powjnik wygląda w początkowej fazie jak Taiga .

Wpisz sobie róża z powojnikiem fioletowa róża z powojnikiem
jest dużo zestawień kolorystycznych , do fioletu ładnie wygląda kremowy, bladorózowy, dwa odcienie fioletowego , mocny róż i mocny fiolet wygladają agresywnie
LIDKA 15:05, 02 lut 2021

MiluniaB napisał(a)
Jeszcze w temacie donic. Koleżanki Mama wyhodowała dla mnie datury.
Nigdy nie miałam tych kwiatów. Mało co o nich wiem - mus się podszkolić. Póki co posadzone w duże donice, postawione rosną sobie na tarasie.

Wiem że ten post daawnoooooooo temu ale powiem że to pijaczki są i lubią nawóz.
Juzia 18:27, 02 lut 2021

Czuję zapach twoich hiacyntów!!!
Anna_ogrodni... 19:47, 02 lut 2021

Piękne hiacyntowe widoki u Ciebie
Czytam co napisałaś na temat połączenia róży Rapsody in blue z powojnikiem i podoba mi się pomysł
Róża ta może b dobrze współgrać z powojnikiem raz jedno zakwitnie raz drugie a jesli razem to będzie fajny widok.
Mirella kupuję Twój pomysł
basia3012 21:03, 02 lut 2021

Witam się w Twoim pięknym ogrodzie.
Już kiedyś zaglądałam tu ale po cichu. Teraz posiedziałam w nim dłuuugo.
Podziwiałam akcję przesadzania hortensji, trzmielin, cisów i różnych traw. Wyzwanie było niemałe. Ale przyjęły się. I to bardzo ładnie się przyjęły.
Ja trawę też po wysianiu przykrywałam aby utrzymać wilgotność i aby ptaszki nie wydziobały nasion. Tylko, że ja nakrywałam bardzo cienką flizeliną. Robiłam to nie u siebie ale u syna w ogrodzie. Był sierpień ubiegłego roku i było gorąco.
Podobają mi się takie uporządkowane rabaty. Jest ładnie, spójnie, elegancko. Czytałam o dosadzaniu hakonek. Tam rosną trzmieliny na pniu i te All Goldy wydaje mi się, że dobrze do nich pasują. Aureola ma paski i trochę za pstro byłoby przy trzmielinach. Tak mi się wydaje.
Bardzo podoba mi się ten nieograniczony, piękny widok na okolicę. Czy Wasz ogród i dom jest na wzniesieniu? Bo tak się wydaje.
Mirelko, gratuluję pięknego ogrodu. Nie brakuje Wam zapału, pomysłów, wyczucia ogrodowego i oczywiście pracowitości!!!
Będę zaglądała i podglądała.
Pozdrawiam.