Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Margerytka40 12:23, 30 sty 2021

U mnie właśnie dosypało
antracyt 12:28, 30 sty 2021

U mnie też biało, ale przy okazji zrobiło się +2
beamilusia 13:05, 31 sty 2021

Witaj Mirelllo. Widzę, u Ciebie wiosennie w domu. Prawdziwie pozytywnie nastraja taki żółciutki bukiet. Za oknem i u mnie biało, śniegu najpierw trochę ubyło, a potem znów dosypało. Przyjemnej niedzieli.
SlonecznyOgrod 16:27, 31 sty 2021

U mnie podobna ilość śniegu jak u Ciebie
Lekki mróz, słoneczko właśnie zaszło a tak pięknie dzisiaj świeciło całą niedzielę

Gdzie byś chciała u siebie posadzić Lagunę, na różance?
Alija 17:55, 31 sty 2021

MiluniaB napisał(a)
Ślicznotki - nie mogę się na nie napatrzeć

Cudny bukiet, wiosenne słoneczka. A u nas dużo śniegu, biało , a na noc zapowiadają -13. Pozdrawiam cieplutko!
MiluniaB 19:40, 31 sty 2021

Kasya ja muszę mieć oświetlone, żeby widzieć

April tak trochę nowocześnie, bardziej uporządkowanie
MiluniaB 19:58, 31 sty 2021

Asia, Zuza dzisiaj pięknie było, mróz nie odpuścił, ale to słońce

Beata witaj O tak w domu bardzo wiosennie. Na zmianę tulipany z żonkilami, a do tego na zmianę hiacynty i szafirki Świerże kwiaty zawsze mam w domu

Darcia nie, nie, nie na różance - tam nie ma miejsca. Jedynie wymienię miskanty ML na gracki, żeby już nie wprowadzać dodatkowego koloru.
Lagunę chcę posadzić przed wejściem. Tylko mam problem, bo to strona zachodnia. Poza tym mam tam posadzone clematisy fioletowe.
Znalazłam inną różę Lavender Lassie, lawendowo-różowa na zacienione miejsca. Tylko czy clematisy z różami współgrają? Kolorystycznie by się zgrały
Edit. Albo Rhapsody in Blue. Darcia co myślisz o jej połączeniu z clematisami? Czy lepiej inny kolor?

Alicja zima nie odpuszcza. Zapowiadają solidne przymrozki. No cóż każda pora roku ma swój czas Dobrze, że pluchy nie ma, bo tego bardzo nie lubię
Monia81 20:07, 31 sty 2021

No i prawdziwa wiosenka u Ciebie w domku u nas mrozi, już jest -14, kolejna taka noc się szykuje... ale do wiosny coraz bliżej
Basia_KRK 21:49, 31 sty 2021

Cudne żonkile! Widziałam dzisiaj w B. i teraz żałuje, że ich nie kupilam. Mam za to dom cały w tulipanach, byle do wiosny..
SlonecznyOgrod 22:20, 31 sty 2021

Mirella
Wygooglowałam tę różę Lavender Lassie piszą , że rośnie do 1,60m
Róża piękna, nie słyszałm nic o niej, za to naoglądałam się prędzej Rhapsody in Blue i urzekła mnie, właśnie to przez nią wzięło mnie na róże
Maja w programie zachwycała się nią u ogrodowiskowej Renaty z raju, ona ma dużą i nie przypaloną, bo ona potrzebuje półcienia

Róże z powojnikami to duety doskonałe, też będę miała przy różach powojniki
Kolorystycznie nie musi być to samo, mogą być inne odcienie.

Jaki powojnik?