Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

nicol21 16:02, 08 lip 2021

Widoki super, to już pisałam.
A pierwsze i być może 2gie zdjęcie w portretach róż to Eden rose? Pierwszego jestem pewna... choć może jest jeszcze inna, podobna do Eden piękność którą powinnam mieć
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Martka 17:32, 08 lip 2021

Ja jestem już prawie zdecydowana na Maerchenzauber. Jesień lub za rok.
Wiaan 17:39, 08 lip 2021

Martka napisał(a)
Ja jestem już prawie zdecydowana na Maerchenzauber. Jesień lub za rok.

Też mnie kusi
MiluniaB 21:55, 08 lip 2021

Kasia_CS - Kasiu nawadnianie zakładała nam firma. Mamy sterownik. Teraz mamy zaprogramowane na podlewanie dwa razy dziennie - samo się załącza i wyłącza. Pomysł koniecznie to super sprawa. Zaoszczędzisz sporo czasu na podlewanie z węża i konewką tym bardziej, że za chwilę będziesz miała dużo mniej czasu na ogród
Wiaan 22:43, 08 lip 2021

Mirella w cudnej wizytowce u Ciebie widziałam taką różę liliową, czy to Novalis? Chciałam dosadzić właśnie Novalis lub Lavender Ice, ładny kolor. Czy Maerchenzauber jest bardziej różowa niż kremowa? Poszukuję liliowej i różowej bo jak moja Olivia Rose zgubi kwiaty to dominuje biel i krem Chyba że doradzisz inne w tych kolorach, które długo trzymają kwiaty
MiluniaB 12:38, 09 lip 2021

Iwona podsunęłaś mi dobry pomysł z uspokojeniem różanki tzn. przenieść ciemne róże w rządzie - to mi się podoba. W tym sezonie odpuszczam, ale w przyszłym zobaczymy Dziękuję

Renata Reniu nie mam już jak dopieszczać, bo nie mam miejsca Dosadzam jednie trawy, które wypadły i kilka na rabacie z rh Róża Marchenzauber jest przepiękna. Najlepiej się prezentuje w fazie średniego rozkwitu z tym delikatnym różowym środkiem. Jak jest w pełni kwitnienia i przekwita to jest duży kwiat i leciutko różowy taki kremowy
MiluniaB 12:48, 09 lip 2021

nicol21 - to nie są róże Eden Rose. Nie mam tej róży. W portretach pierwsza to Marchenzauber, a druga to róża Herzogin Christiana

Martka szalejesz różanie Polecam Ci Marchenzauber - będziesz zadowolona

inka74 12:50, 09 lip 2021

Cieszę się, że jakiś pomysł podsunęłam. U mnie też są miksy kolorystyczne różane. I po 3 latach zaczęły mnie męczyć. Może się nasyciłam kolorem. Może cienista rabata za domem dała mi do myślenia. Sama nie wiem. Jak je odrobinę pogrupowałam na rabatach to mimo, iż nadal mam wszystkie kolory tęczy to jest odrobinę spokojniej. Jeszcze trochę roboty przede mną
Alija 12:52, 09 lip 2021

Milunia! Obejrzałam wizytówkę!!! WOW!!! Brak słów. Perfekcja w każdym calu!
Od trawnika począwszy, poprzez roślinki, kompozycje, chodniczki, aż po psa,
wszystko ma swoje miejsce. Nawet płatki na trawniku. Cudnie.
MiluniaB 12:58, 09 lip 2021

Aneta - tak to piękna Novalis Jeżeli rozmyślasz pomiędzy Novalis, a Lavender Ice to ja polecam Novalis. Przede wszystkim Novalis jest wyższa, ma bardziej delikatny kolor, tworzy ładny krzew - bardziej by pasowała kolorystycznie do Twoich róż

Marchenzauber jest bardziej różowa niż kremnowa.
Zobacz zdjęcie jak przekwita - jeden kwiat kremowy, a drugi różowy

Z róż różowo-kremowych, które mi się podobają mogę Ci polecić Pashmina i Charming Piano. Niestety żadnej z nich nie mam, ale są na mojej liście zakupu w razie gdyby któraś wypadła.