Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

MiluniaB 13:05, 09 lip 2021

Iwona myślę, że też pójdę tą drogą Mimo, że wolę uporządkowane nie krzykliwe moja różanka wybitnie mi się w tym roku podoba. Na tle tej bieli i zieleni lubię patrzeć na tą burzę kolorów

Alicja super ten Twój komentarz - dziękuję Wszystko ujęłaś w punkt
AgataM 13:25, 09 lip 2021

Milunio, masz niezwykle zadbany ogród, a ta rabatka jest jak wisienka na torcie
Ja również jestem zainteresowana różą Maerchenzauber. Czy możesz mi wskazać która to róża na zdjęciu? Czy może to ta różowa po prawej?
Pozdrawiam
Joann 14:05, 09 lip 2021

Miluniu, ta Twoja wizytówka sprawia, że czuję się ogrodniczą bałaganiarą! Ba! Więcej niż ogrodniczą! Mam kompleksy, przyznaję, ilekroć to Ciebie wpadnę. Osiągnęłaś to, co dla mnie nieosiągalne. Perfekcjonizm w każdym calu. Jak żyć?
Kasya 14:19, 09 lip 2021

A jsk ci się novalis na tym słońcu sprawdza ? Moją na słońcu przypalalo bardzo
Poszła w krzaki i tam dogorywa, nie mam dla niej miejsca…
Kokesz 14:57, 09 lip 2021

Joann napisał(a)
Miluniu, ta Twoja wizytówka sprawia, że czuję się ogrodniczą bałaganiarą! Ba! Więcej niż ogrodniczą! Mam kompleksy, przyznaję, ilekroć to Ciebie wpadnę. Osiągnęłaś to, co dla mnie nieosiągalne. Perfekcjonizm w każdym calu. Jak żyć?

Patrzeć z daleka bez okularów
Też mam kompleksy i chwastów masakrycznie dużo ale powoli odpuszczam i akceptuję mój bałagan
Nigdy nie byłam porządnicka i na pewno nie będę
Amen
ElzbietaFranka 15:22, 09 lip 2021

MiluniaB napisał(a)
Aneta - tak to piękna Novalis Jeżeli rozmyślasz pomiędzy Novalis, a Lavender Ice to ja polecam Novalis. Przede wszystkim Novalis jest wyższa, ma bardziej delikatny kolor, tworzy ładny krzew - bardziej by pasowała kolorystycznie do Twoich róż

Nowalis jest rewelacyjna w zeszłym roku pięknie kwitła w tym roku też. Jaki piękny kolor. Jeszcze mam jedną o kolorze wrzosowym, ale w tym roku ja przesadziłam bo była więcej w cieniu a jednak róża musi mieć sporo słońca. Nawet jak się starzeje to przybiera piękny popielaty kolor z odcieniem wrzosu

Spróbuję sama zrobić szczepke z Novalis jak się nie uda to kupie jeszcze 2 krzaki.

Różanka się rozbuchsła. U mnie kwitną późniejsze część już przycięta.
Martka 15:25, 09 lip 2021

Joann napisał(a)

Ogródek Miluni jest jeden, jak Milunia jest jedna i niepowtarzalna. Każdy ma swoją ogrodową duszę, Asiu, nie obawiaj się o swoją u mnie nie będzie idealnie, ale jest tyle innych powodów do radości, że będę sobie tylko lekko dążyła do ideału, a na rabaty idealne wpadnę TU Pozdrawiam, Dziewczyny
MiluniaB 16:12, 09 lip 2021

AgataM - Agatko róży Marchenzauber nie widać na zdjęciu. To tegoroczny zakup - krzew przykryła stipa. Różowa po prawej stronie to Pomponella

Joann - cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Uwierz mi to uporządkowanie w ogrodzie jest osiągalne dla każdego. Tak samo jak można przestać być kolekcjonerką i kokoszką roślin - ja jestem tego najlepszym przykładem

Kasya - Novalis na słońcu pięknie rośnie . Szkoda Twojego krzewu, bo to piękna róża tylko potrzebuje czasu na rozkręcenie swojej piękności

Renia nie widać chwastów w Twoim ogrodzie - chyba są dobrze ukryte. U mnie na szczęście chwastów nie ma. Przy tej wielkości ogrodu ogarniam na bieżąco

Ela - Elu, a znasz odmianę tej swojej drugiej róży w kolorze wrzosowym?

Martka - brawo TY - dobrze napisałaś. Ja zawsze powtarzam, że tyle osób by chciało mieć chociaż namiastkę takich ogrodów jak nasze
Wiaan 16:47, 09 lip 2021

Mirella Novalis wrzucam na listę zakupów jesienią, piękna jest, ucieszyłam się, że nie jest taka niska, bo mam lukę w II rzędzie takiego koloru mi właśnie trzeba.
Pashmina też śliczna i jeszcze Claire Marshall mi się marzy
MiluniaB 19:35, 09 lip 2021

Aneta - Novalis na drugie lub trzecie piętro, a Lavender Ice jest niziutka. A Charming Piano Ci się nie podoba? Wszystkie z odmiany Piano to piękne krzewy i kwiaty