Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Martka 06:22, 13 lip 2021

Miluniu, u Ciebie ogród w kolejnej odsłonie i widać, że słońce to miejsce lubi! Hortensje dorodnie odnalazły się nad basenem Shirasawy z bladoróżowo-kremową hortensją - świetne zestawienie. Kwitnąca żurawka wprowadza delikatne akcenty. Hakonechloa w cudnych objęciach z bukszpanami. Bardzo bujna rozplenica. Obsypana kwieciem Wedding Piano. Płatki róż dekorujące trawnik. Lekkość, energetyczne kolory, woda i słońce, Miluniu, znalazłaś świetny sposób na letni ogród
Martka 06:29, 13 lip 2021

Kasya napisał(a)

Ale drzewo czy krzaczek ?

Miluniu, zapewne masz powody, aby nie sadzić drzew. Ja je w ogrodach bardzo lubię, natomiast nie znam jeszcze ich "ciemnych stron", dlatego nawet nie próbuję Cię namawiać Sango Kaku, o którym wspominałaś, dobrze by się wpisał w Twoją kolorystykę, ale w którym miejscu? Chyba wymagałby większych roszad na rabatach, a tu wszystko już tak wpasowane... Masz za to piękne krajobrazy dookoła i ostatnie zdjęcie lipcowej sesji odczytuję jako wyznanie, że drzewa i cień lubisz podziwiać, ale nie u siebie
inka74 07:09, 13 lip 2021

Milunia, pięknie jest! ale żeby różankę dwoma zdjęciami I to portretowymi potraktować, a fe...
Yenna 12:09, 13 lip 2021

MiluniaB napisał(a)

Wybrałam cztery najpiękniejsze zdjęcia (ps tam wcale nie ma róży )

Powiedz mi, co to za wysokie trawy z pierwszego zdjęcia?
MiluniaB 16:50, 13 lip 2021

Karolka z shirasawy jestem bardzo zadowolona Kosmosy czekoladowe - chciałam je do donic. Niestety u nas sadzonki niedostępne. Nawet chciałam je sprowadzić z Niemiec, ale w końcu odpuściłam. Zapoluję na nie w przyszłym roku

Magda dziękuję

Aneta dziękuję Nareszcie mam ogród który odpowiada mi w 100% i nie mam ochoty nic zmieniać Co do fotek to przyznaję - wyrobiłam się w robieniu zdjęć

Helen nie - nie u mnie

Kasya drzewo magnoliowe
MiluniaB 16:55, 13 lip 2021

Martka Ty jesteś niesamowita - nie zapomniałaś skomentować niczego Masz rację drzewa lubią, ale nie u siebie. Mam do nich uprzedzenia. Mieliśmy kiedyś ogród z drzewami i niestety te liście jesienią nie były przez nas do ogarnięcia Ta fobia nadal u mnie trwa Póki co jedno drzewo magnolii Klon o którym piszesz - no nie mam dla niego miejsca. Jedynie jak padnie rh to wśród innych klonów bym mogła go posadzić. Nie robię żadnych zmian w ogrodzie z nasadzeniami - tak mi odpowiada jak jest

Martka nie pamiętam czy to Ty czy Judith pytałyście o opis róż - tu link https://www.ogrodowisko.pl/watek/10609-milunia-w-ogrodzie-z-widokiem-na-rozlewisko?page=224
MiluniaB 17:14, 13 lip 2021

Iwona zdjęcia różanki w różnych ujęciach były wcześniej - tutaj link https://www.ogrodowisko.pl/watek/10609-milunia-w-ogrodzie-z-widokiem-na-rozlewisko?page=235

A tutaj link z opisem nazw moich róż https://www.ogrodowisko.pl/watek/10609-milunia-w-ogrodzie-z-widokiem-na-rozlewisko?page=224

MiluniaB 17:18, 13 lip 2021

Marta te trawy za bukszpanami to młode Miskanty Morning Light
Dragonka 17:30, 13 lip 2021

MiluniaB napisał(a)

przyznaję chwastów brak

nie, no wstydziłabyś się, no! Powiedzże, że tak cała masa ich tylko nie widać! No jak tu żyć, jak tu żyć ja się pytam? Po takich zdjęciach trawnika!
Reszta ogrodu równie perfekcyjna- ja myślę, że u Ciebie to rośliny nawet nie śmią być mniej niż piękne Powzdycham sobie jeszcze do zdjeć, dobrze?
inka74 17:39, 13 lip 2021

MiluniaB napisał(a)
Iwona zdjęcia różanki w różnych ujęciach były wcześniej - tutaj link https://www.ogrodowisko.pl/watek/10609-milunia-w-ogrodzie-z-widokiem-na-rozlewisko?page=235

A tutaj link z opisem nazw moich róż https://www.ogrodowisko.pl/watek/10609-milunia-w-ogrodzie-z-widokiem-na-rozlewisko?page=224

nie no, ale to było AŻ 2 TYGODNIE TEMU... wtedy ilość zdjęć była zadowalająca )) wiesz, że ja różana bardzo jestem.