Asia dziękuję za odwiedziny i miłe słowa Czekam na drugie kwitnienie róż, trawy dają pokaz, hortensje Vanilla Fraise się rozkręcają, stipy czekają na podcięcie, albo związanie - jeszcze się zastanawiam. Pozdrawiam
No zabiłaś mnie Ja sobie wyobrażam to tak- ciemno już, zgasły wszystkie światła, noc nadchodzi głucha... a Milunia siedzi w kapturze na głowie przyczajona jak tygrys i wypatruje czy jakiś chwast się odważy pod osłoną ciemności wychylić...
Miluniu! ja jak poplewię i wracam utyrana do domu, to zawsze się łudzę, że choć kilka dni to się utrzyma..a potem wracam następnego dnia i już z samochodu widzę, ze przy cisach wzdłuż podjazdu przez noc jakiś dziad wylazł..Nie ma sprawiedliwości!
A te Vanillki to jaki mają kolor obecnie? Mam je po raz pierwszy, dopiero drugi miesiąc I dopiero zaczęły kwitnąć, ale one białe są.. a powinny być chyba takie różowe? Nie wiem czy etykiety były zamienione czy jak..
a czyli moja Vanilka to nie odmieniec żaden, tylko normalne zachowanie
No ale ja wpadam tu głównie żeby zobaczyć czy jednak jakiemuś chwastowi-nieborakowi udało się na chwilę zaistnieć w Twoim ogrodzie? Hę? hę? już dwa dni minęły, powiedz że masz chwasta! Bo nie zasnę!
Hej milunia! Bardzo podoba mi się ta kompozycja ze zdjęcia , chce zrobić coś takiego u siebie wzdłuż plota. Czy mogłabys mi opisać dokładnie jakie rośliny uzylas do tej kompozycji, w jakich odstępach i jaka jest szerokość tego pasa zieleni ? Bardzo się proszę, opisz mi to jak najlepiej potrafisz
Joann rabata ma szerokość 70 cm, cisy kolumnowe dokładnie nie wiem jaka to odmiana, ale może to być David, albo Wojtek. One nie mają szerokiego pokroju - są wąskie i strzeliste
Baśka moim zdaniem normalne zachowanie. Ciesz się, że masz i kwitnie Przyjechałam po krótkim wyjeździe i wieczorem idę sprawdzić chwasty. Pewnie jakiś się znajdzie
Karolka własnie wróciłam z nad morza, ale do Hortulusa tym razem nie zajrzałam. Zresztą i tak mam donice obsadzone to już do jesieni nic nie zmieniam, ale dzięki za informację w przyszłym roku będę na nie w Hortulusie polowała
Ania dziękuję za informację. Często jestem w okolicy Hortulusa to kupię za rok
Iwka ta rabata robi wrażenie - dużo osób o nią pyta
Rabata ma 1,50 m szerokości i 13 m długości. Jako najwyższe tło tuje odmiany kórnik cięte na żywopłot. Przed nimi na przemian posadzone: trzmielina szczepiona na pniu na wysokości 1,10 m, Miskant Morning Light, hortensje Vanilla Fraise 2 sztuki, Miskant Morning Light, trzmielina szczepiona na pniu - taki zestaw powtarzany przez całą długośc rabaty. Rosliny sadzone średnio w odległości 50-60 cm. Najniższe piętro limonkowe trawy to Haconechloa All Gold.