Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

MiluniaB 14:30, 21 sie 2020

BasiaLT napisał(a)
Przepiękny ogród.

Dziękuję Basiu - zapraszam na oglądanie kolejnych zdjęć za miesiąc
Dominika11 14:31, 21 sie 2020

MiluniaB napisał(a)

Domi kordyliny w cieniu od zachodu. Ciekawa jestem czy przetrwają zimę? Raczej jestm na nie nastawiona jako jednoroczne
to daj je na przetrzymanie zimy do domu

ja mam jedną , ale jako kwiat domowy i moze w przyszłym roku wystawię ja na dwór, czyli u mnie bardziej przed dom, bo tam szybko cień
MiluniaB 14:35, 21 sie 2020

Dziewczyny u kogoś na wątku pisałam o pokazanie zdjęcia donicy z red baron i hacone. U kogo to było? Niech ta osoba da znać. Nie zapisałam na kartce i zapomniałam
MiluniaB 14:37, 21 sie 2020

Dominika11 napisał(a)
to daj je na przetrzymanie zimy do domu

ja mam jedną , ale jako kwiat domowy i moze w przyszłym roku wystawię ja na dwór, czyli u mnie bardziej przed dom, bo tam szybko cień

Eeeeee nie - bym musiała wysadzać i pięć sztuk do doniczek sadzić, a potem znowu do ogrodu. Za dużo roboty Przetrwają ok, nie będzie miejsce na coś innego
Zimy u nas praktycznie nie ma, więc powinny dać radę
Dominika11 14:41, 21 sie 2020

w sumie też racja
MiluniaB 09:02, 23 sie 2020

Domi przeanalizowałam czy warto i wyszło, że nie
MiluniaB 09:04, 23 sie 2020

Daturą jestem zachwycona Pierwszy raz mam te roślinki, ale już wiem, że zagoszczą u mnie na stałe. Duży kwiat utrzymujący się sporo czasu, ładny kolor, delikatny zapach - ach jak będzie pięknie kiedy wszystkie zakwitną

Życzę miłej niedzieli
Makao_J 13:55, 23 sie 2020

No mnie na Daturę to chyba nikt nie namówi.

Ale poczytam Twoje wpisy o niej z ciekawości bo nie interesowałam się tą rośliną właśnie z powodu tego że nie czuję do niej mięty.
Kasya 15:49, 23 sie 2020

Miałam kilka lat dature ale nie rosła mi dobrze, pewnie za gorąco albo za sucho
Liście szybko robiły się brzydkie a nawet opadały wiec ozdobą nie była
Margerytka40 21:17, 23 sie 2020

Dotarłam w końcu, musiałam trochę poczytać i mimo, że jeszcze wątek krótki to mi się zeszło. Wieczory teraz jeszcze krótkie a ja po ostatnich pracach w ogrodzie jak z niego wracam to padam. Ale wracając do Twojego ogrodu, jestem pełna podziwu tego w jaki sposób to wszystko zorganizowałaś, przeniosłaś, jak urządziłaś. Patent z trawnikiem ciekawy, aż zaczęłam zastanawiać się czy go nie skopiować u siebie. Mam spory kawałek do dosiania i raz, że psy a dwa, że to w pobliżu wielgaśnego orzecha włoskiego i już co prawda delikatnie zaczynają lecieć suche listki. A tak szybciutko trawka by wzeszła.
Czapki z głów Mirella, pięknie urządziłaś przestrzeń. Mimo, że rośliny te same to ogród zupełnie inny. Pięknie