Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Helenaa 00:39, 24 sie 2020

MiluniaB napisał(a)
Dziewczyny u kogoś na wątku pisałam o pokazanie zdjęcia donicy z red baron i hacone. U kogo to było? Niech ta osoba da znać. Nie zapisałam na kartce i zapomniałam

Prośba ta była do Ewy z wątku "Od domowniczki...."
Ja również podziwiam efekty pracy......Teraz jest Pięknie!
Zakrecona 10:47, 24 sie 2020

Pięknie, podziwiam konsekwencję. Fajnie, że wreszcie możesz w ogrodzie odpoczywać

Mam nadzieję, że kiedyś u mnie też tak będzie
AngelikaX 12:30, 24 sie 2020

Hej Mirella avatar mnie Twój zmylił czy to Ty czy nie... wchodzę tu... no nie to nie Ty nie ten ogród, czytam dalej i szok normalnie cudowności pokazujesz, zupełnie inny od poprzedniego - czysta forma, piękne linie, cudne detale i ten basen miodzio choć przemyślałabym czy pompy nie przysłonić np. jakimś żywopłocikiem z cisa np?
MiluniaB 18:35, 24 sie 2020

Makao_J napisał(a)
No mnie na Daturę to chyba nikt nie namówi.

Ale poczytam Twoje wpisy o niej z ciekawości bo nie interesowałam się tą rośliną właśnie z powodu tego że nie czuję do niej mięty.

Ania fajna jest ta roślinka. Garść informacji dostałam od Sylwii z Rancza. Jak wychoduję odnóżkę to Ci wyślę. Myślę, że polubisz datury tak jak ja
MiluniaB 18:37, 24 sie 2020

Kasya napisał(a)
Miałam kilka lat dature ale nie rosła mi dobrze, pewnie za gorąco albo za sucho
Liście szybko robiły się brzydkie a nawet opadały wiec ozdobą nie była

Kasya datura lubi wodę, a jak dostanie nawozu do datur to liście się nie robią żółte i pięknie rośnie.
Jak dla mnie to jedyny problem przechowywania jej zimą w garażu, bo ciężko przenieść te duże donice. Warto ją mieć
MiluniaB 18:42, 24 sie 2020

Margerytka40 napisał(a)
Dotarłam w końcu, musiałam trochę poczytać i mimo, że jeszcze wątek krótki to mi się zeszło. Wieczory teraz jeszcze krótkie a ja po ostatnich pracach w ogrodzie jak z niego wracam to padam. Ale wracając do Twojego ogrodu, jestem pełna podziwu tego w jaki sposób to wszystko zorganizowałaś, przeniosłaś, jak urządziłaś. Patent z trawnikiem ciekawy, aż zaczęłam zastanawiać się czy go nie skopiować u siebie. Mam spory kawałek do dosiania i raz, że psy a dwa, że to w pobliżu wielgaśnego orzecha włoskiego i już co prawda delikatnie zaczynają lecieć suche listki. A tak szybciutko trawka by wzeszła.
Czapki z głów Mirella, pięknie urządziłaś przestrzeń. Mimo, że rośliny te same to ogród zupełnie inny. Pięknie

Asia fajnie, że do mnie trafiłaś i zostawiłaś wpis. Zapraszam częściej

Polecam ten sposób założenia trawnika. Psy nie będą kopały i roznosiły nasion pod łapkami, wiatr nie zwieje nasion i ten szybszy wzrost. Spróbuj będziesz zadowolona. Pamiętaj tylko o dobrym podlaniu ziemi przed wysiewem.

Dziękuję za miłe słowa. Fajnie się czyta takie wpisy
MiluniaB 18:46, 24 sie 2020

Helenaa napisał(a)

Prośba ta była do Ewy z wątku "Od domowniczki...."
Ja również podziwiam efekty pracy......Teraz jest Pięknie!

Witam Cię na moim wątku
Dziękuję za przypomnienie, wątek odwiedziłam

Nowe rozplenice, hacone i stipy fajnie rosną. Zresztą mam wrażenie, że wszystkim roślinką jest tu lepiej. Niewiarygodne, że kwitną. Szczerze mówiąc nie liczyłam na to. Nadal czekam na trzy róże

Zaglądają częściej i zostaw ślad. Nie masz swojego wątku, może założysz - zachęcam
MiluniaB 18:49, 24 sie 2020

Zakrecona napisał(a)
Pięknie, podziwiam konsekwencję. Fajnie, że wreszcie możesz w ogrodzie odpoczywać

Mam nadzieję, że kiedyś u mnie też tak będzie

Witaj Nareszcie odpoczywam W większości czasu nie mam co w ogrodzie robić

Miło mi, że ogród Ci się podoba. Tobie też się uda
MiluniaB 18:54, 24 sie 2020

AngelikaX napisał(a)
Hej Mirella avatar mnie Twój zmylił czy to Ty czy nie... wchodzę tu... no nie to nie Ty nie ten ogród, czytam dalej i szok normalnie cudowności pokazujesz, zupełnie inny od poprzedniego - czysta forma, piękne linie, cudne detale i ten basen miodzio choć przemyślałabym czy pompy nie przysłonić np. jakimś żywopłocikiem z cisa np?

Hej Angela Nareszcie jesteś u mnie w nowym wątku. Zastanawiałam się kiedy do mnie trafisz Bardzo się cieszę, że jesteś i zostawiłaś wpis

Tak ogród zupełnie w innym stylu niż poprzedni i wiesz ta ograniczona kolorystyka, ograniczona liczba gatunków roślin bardzo mi pasuje.

Jeżeli chodzi o pompę ciepła to fajnie by było ją zasłonić. Pomyślę nad tym żywopłotem z cisa - dzięki za podpowiedź.

Do Ciebie zaglądam zawsze
Makao_J 19:32, 24 sie 2020

MiluniaB napisał(a)

Ania fajna jest ta roślinka. Garść informacji dostałam od Sylwii z Rancza. Jak wychoduję odnóżkę to Ci wyślę. Myślę, że polubisz datury tak jak ja

Szalona i kochana jesteś. Może kiedyś zaryzykuję tą Daturę ale na razie nie, dziękuję.

Póki co to liczę na patyki tej hortensji od Ciebie.
Jeszcze pamiętam. Zobaczymy wiosną.
Już nawet miejsce czeka.