Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko

Juzia 19:34, 08 sty 2021

Gdzie chcesz te trawy między bukszpanami????
MiluniaB 20:18, 08 sty 2021

Ewa tak zmieniłam Ogród mniejszy i inny od poprzedniego jak dobrze zauważyłaś Szczerze - już bym go nie zamieniła na poprzedni Rozgość się Ewunia i pooglądaj obrazki - nie ma tego zbyt wiele, więc szybko przebrniesz

Asia jeżówki virgin też piękne - zresztą chyba nie ma brzydkich jeżówek. Trzymam kciuki za Twoje i będę zapewne podziwiała w sezonie

Darcia witaj - zapraszam, zapraszam Bardzo mnie cieszą nowe wpisy nowych osób
Co do elewacji to zdania podzielone między rodziną i znajomymi - więcej jednak osób jest na tak. Ja byłam na początku załamana tą twórczością, ale fakt jest to coś innego. W domu też mam na ścianach radosną twórczość, ale ta akurat od początku mi się podobała

Juzia to rabata przy wejściu do domu. Nie pokazuję jej na fotkach, bo będzie dokończona dopiero wiosną. Mąż chce tam dosadzić rododendrony. Rosną już cisy, bukszpany i miskanty ML.
sylwia_slomc... 20:28, 08 sty 2021

MiluniaB napisał(a)
Gosia wiem jak lubisz brzozy, wszędzie byś je sadziła hi hi Mi też się podobają, ale najchętniej bym zrobiła rabatę z brzozami na którą w tym ogrodzie nie ma miejsca. Może kiedyś trawniczek mini zaadoptuję na drzewa, albo na trawniku coś wykombinuję

Agnieszka Dako w hortensjach zawsze wychodzi świetnie na zdjęciach

Sylwia ja mam z nią pozytywne doświadczenia. Kwitła ładnie, obficie, nie nic krócej niż inne magnolie. Liśćmi też nie straszyła po przekwitnięciu

To dobre wiadomości bo już się martwiłam, że to taka królowa jednej nocyA niesamowicie mi się jej kwiat podoba i jego zapach
Mirka 21:03, 08 sty 2021

MiluniaB napisał(a)
Mirka staram się dobrze dbać o trawy i jak widać na zdjęciach udaje mi się z powodzeniem Mireczko mój sposób: podlewanie, ale żeby woda nie stała i podsypywanie nawozem do trawników - cały sekret Polecam

O tym nawozie do trawników to mi się przypomniało że czytałam u ciebie .
Ile razy w sezonie go sypiesz?
Agatorek 23:27, 08 sty 2021

MiluniaB napisał(a)
Agnieszka to poszukałaś Jak będziesz miała jakieś pytania to chętnie podpowiem

Co do trawnika to też polecam nasz sposób sadzenia - to jest trawnik z pod folii - szybko i bezproblemowo Jak będziesz na trawnikowym etapie to daj znać

Nie będę na tym etapie chyba nigdy . Szkoda takiego ładnego trawniczka na moje szkodniki .
Ale pewnie będę podpytywać o inne elementy ogrodu .
MiluniaB 18:15, 09 sty 2021

Sylwia będziesz zadowolona

Mirka tak już kiedyś o tym pisałam. Podsypuję wiosną jak widzę, że trawy ruszają i potem jeszcze z dwa razy. Jak już osiągną swoją wielkość i masę to nie podsypuję.

Agnieszka jasne pytaj
SlonecznyOgrod 21:54, 09 sty 2021

MiluniaB napisał(a)

Darcia witaj - zapraszam, zapraszam Bardzo mnie cieszą nowe wpisy nowych osób
Co do elewacji to zdania podzielone między rodziną i znajomymi - więcej jednak osób jest na tak. Ja byłam na początku załamana tą twórczością, ale fakt jest to coś innego. W domu też mam na ścianach radosną twórczość, ale ta akurat od początku mi się podobała

O takiej spontanicznej twórczości też coś wiem
Zdolni są ale czasami wyobraźnia może ponieść

Akurat u Ciebie jest ok, ale rozumiem Cię, że mogłaś mieć inną wizję
Teraz ciekawa jestem tej drugiej twórczości

Mirka 22:52, 09 sty 2021

Mirka tak już kiedyś o tym pisałam. Podsypuję wiosną jak widzę, że trawy ruszają i potem jeszcze z dwa razy. Jak już osiągną swoją wielkość i masę to nie podsypuję.

Oj Mirelka to ja swoje mało dokarmiam No tylko im wiosną sypałam.
Muszę w tym sezonie bardziej o nie zadbać
Juzia 14:32, 10 sty 2021

MiluniaB napisał(a)

Juzia to rabata przy wejściu do domu. Nie pokazuję jej na fotkach, bo będzie dokończona dopiero wiosną. Mąż chce tam dosadzić rododendrony. Rosną już cisy, bukszpany i miskanty ML.

To carexy będą dobre do takiego towarzystwa.

Ja mam na froncie różaneczniki i bukszpany z carexami Gold Fountain właśnie.
Plus hosty i tawułki
MiluniaB 14:33, 10 sty 2021

Darcia ale mi przypomniałaś ten czas elewacji, aż się śmieję Rano jestem na budowie biały budynek, przyjeżdżam po kilku godzinach, a tu niespodzianka. Jak zobaczyła to powiedziałam "jak się pokryje te ciapy to będzie ładnie", a mój mąż "to tak już zostaje" - no i prawie padłam. Teraz dopiero się zaczęła różnica zdań, słowna przepychanka i małżeński konflikt hi hi