Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 23:01, 24 cze 2012

ana_art napisał(a)

[img size=640x427]

Dominko brak słów
powiedz proszę jakie masz 'czerwone' drzewa po lewej i prawej stronie serba?

Po lewej klon palmowy "Atropurpureum", po prawej perukowiec.
Domi 23:09, 24 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Fiu, fiu, fiu Ktoś mnie tam strasznie chwali parę stron wcześniej, ale nie będę cytować, bo się rumienię Zwłaszcza, że autorytetem w tych kwestiach nie jestem - 18 lat z tym samym facetem
Strzyżenie topiarów super Ci idzie - czyli urządzonko się sprawdza Mam nadzieję, że oprócz tego że łatwiej, to też szybciej A Twoja córeczka i tak długo śpi, skoro zdążasz 3 szt. obskoczyć w tym czasie! Nie narzekaj, mój starszy nie sypiał dłużej niż 20 minut, pół godziny walki żeby zasnął, a potem godzina złego humorku po obudzeniu Masz aniołka!!!

No to mnie pocieszyłaś z tym spaniem. Podziwiam Cię Aga, bo to słabe spanie Twojego syna musiało być wykańczające dla Was. Jak sobie pomyślę, że jeszcze dom budowaliście przy dwójce małych dzieci, to jestem pełna szacunku.
Domi 23:13, 24 cze 2012

BEATA_S napisał(a)
Domi masz przecudowny ogród!!! Już Ci to kiedys mówiłam, ale powtarzam tak na wszelki wypadek , bo coś wspomniałaś , że zrobiłabyś teraz nieco inaczej.

Dzięki Beatko
ana_art 23:18, 24 cze 2012

Dziękuję mam podolskiego takiego tyciego...
trafo 23:28, 24 cze 2012

Witam serdecznie
Jestem zauroczona Twoim pięknym ogrodem. Z przyjemnością będę tu zaglądać.
Pozdrawiam Iwona
kwiatholandii 08:14, 25 cze 2012

Domi napisał(a)

Ja też kupiłam Boscha i dziś ma do mnie przyjechać. Wieczorem będzie strzyżenie Chyba zacznę od egzemplarzy mniej widocznych

Niestety te moje nowe nożyce bardzo mnie rozczarowały. Super pociachałam cyprysika bonsai i cisy, ale bukszpany musiałam poprawiać zwykłym sekatorem, bo Bosch strasznie poszarpał im listki.

No właśnie mi też trochę pociachał listki, ale zauważyłam, że tylko wtedy jak tnę lewo-prawo, a nie w jedną stronę. Muszę trochę popróbować.
Wieloszka 10:07, 25 cze 2012

kwiatholandii napisał(a)

Ja też kupiłam Boscha i dziś ma do mnie przyjechać. Wieczorem będzie strzyżenie Chyba zacznę od egzemplarzy mniej widocznych

Niestety te moje nowe nożyce bardzo mnie rozczarowały. Super pociachałam cyprysika bonsai i cisy, ale bukszpany musiałam poprawiać zwykłym sekatorem, bo Bosch strasznie poszarpał im listki.

No właśnie mi też trochę pociachał listki, ale zauważyłam, że tylko wtedy jak tnę lewo-prawo, a nie w jedną stronę. Muszę trochę popróbować.

Dziewczyny, wczoraj podczas spotkania w ogrodzie Marzenki, konsultowałam się w tej sprawie ze specjalistami Niestety te akumulatorowe urządzonka podobno tak mają... A najgorzej jak się stępią Za to nożyce do topiarów, albo te szpalerowe (np.Bentleya - te którymi Danusia robiła pokaz strzyżenia u Marzenki) tną bukszpany na gładko
Ana 14:18, 25 cze 2012

No tak, ja też zauważyłam, że mój bosh tak brzydko strzępi bukszpany...czyli tylko ręcznie? a jak je mozna ostrzyć?
Wieloszka 14:25, 25 cze 2012

Ana, u mnie w okolicy szewc ostrzy takie narzędzia. Ja na razie nie mam takich nożyc ręcznych, więc będę ciachać akumulatorowymi, ale mus kupić ręczne u Danusi, zwłaszcza po takim instruktażu jaki był u Marzenki
Domi 16:25, 26 cze 2012

Chciałam kupić te szpalerowe u Danusi w sklepie,ale "produkt niedostępny"