Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

ane3ka 22:44, 17 sie 2012

Dominiko! Cudowne zdjęcia... Ja kocham ptaki, w sumie jak na moje pustkowie dość dużo ich mnie odwiedza. Tej wiosny przy domu chodziło aż 10 bocianów. Ale zdjęcia mam tylko z daleka
Piękno Twojego ogrodu, oprócz oczywiście roślin, tkwi w zdjęciach, w tym jak potrafisz pokazać co Cię otacza. A to świadczy o dużej miłości do ogrodu.
Co do wrzosów, uwielbiam przejeżdżać przez Kleszczów. Firma ogrodnicza, która się tam znajduje ma obecnie dosłownie pola wrzosów. Cudownie wyglądają. Jak dywany...
Pozdrawiam - Twoją Kruszynkę również.
Madzenka 13:05, 18 sie 2012

Domi gdy znajdziesz chwilę czasu proszę pokaż swoje wrzosowiska szukam inspiracji
Domi 05:50, 19 sie 2012

Martek napisał(a)
Cieszę się ,że podkusiło mnie jeszcze gdzieś zajrzeć.Fajne zdjęcia ...Te ptaki ....i działka

Dzięki Marto, fajnie, że Cię do mnie "przywiało"
Domi 05:52, 19 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
A ja powiem tak: Że mnie przed snem jeszcze podkusiło tu zajrzeć!

Aga, im więcej się naoglądasz, tym bardziej świadomy wybór podejmiesz.
Domi 05:55, 19 sie 2012

Marzenko, Aniu, Evchen, puszczam Wam moje OKO!
Domi 06:01, 19 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
Piękne wrzosy. Wspaniale to wygląda teraz. Ja też jak pisałam nie mam czasu nic robić, poza tym okna myję co tydzień, bo muchy nie dają spokoju niestety i nie mogę na to patrzeć. Ty masz już tylko pielęgnację, a ja muszę podosadzać dziesiątki a może i setki roślin. Planuję przywieźć z Holandii bukszpany do wykulkowania. Nie wiem ile się zmieści a potrzebuję jakieś 7, więc słabo. Poza tym jeszcze potrzebuję kilka rzeczy, więc chyba w tira firmowego zapakuję

Moniko, jeszcze nie wyjechałaś, a ja już czekam na prezentację roślinek, które przywieziesz.
Chciałabym mieć "już tylko pielegnację"...Wciąż coś zmieniam (na razie głównie w myślach)...no oszaleć można z tym ogrodnictwem!
Domi 06:04, 19 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
ps. Vincent też jedzie w długą podróż za dwa tygodnie do dziadków. Ze starszym nie było problemu, bo spał całą drogę. Poza tym kupiłam specjalne krzesełko na dalekie podróże i dziecko leży, więc duży +.

Zastanawiam się właśnie jak przetransportować dziecko na miejsce wakacyjnego wypoczynku.Chcemy gdzieś jechać we wrześniu, ale...ciepłe kraje odpadają, bo Marta nie lubi upałów, więc zostaje Europa. Prześlesz mi namiary na to krzesełko?
Domi 06:23, 19 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Domi, a Ty gdzie zniknęłaś? Czyżby urlopik od Ogrodowiska?

Jestem, jestem! Nie mam ostatnio czasu na pisanie, bo....uczę się jeździć na rolkach...
Po roku urlopu od sportu (najpierw zagrożona ciąża, później gojenie się rany po cesarce) nadszedł czas by wrócić do pełnej aktywności fizycznej. Kupilismy Marcie taki specjalny wózek, z którym można biegać, jeździć na rowerze, rolkach. W środę przejechaliśmy z Nią 50 km i nawet nie jęknęła tak Jej się podobała wycieczka w nowym sprzęcie.

A w ogrodzie...
robię od nowa kanciki, bo pozarastały.Planuję przesadzić Hakone w inne miejsce. No i marzę o grubszych zmianach na wiosnę.
Domi 06:25, 19 sie 2012

Enya73 napisał(a)
Super są te donice. Założę się, że jesienią będą na przecenie. Ja będę na przełomie września i października we Florencji, to rozejrzę się za tymi Twoimi donicami. Sklep jest w Mediolanie, ale na pewno mają produkty w różnych sklepach, w Toskanii również? Jeśli pojadę samochodem, a nie samolotem, to może coś przywiozę.
A możesz mi zdradzić czy przesłali Ci cennik? Ja chętnie bym sobie spojrzała na ceny. Możesz podesłać? Na priv podam Ci maila.
Z góry dzięki!

Przeglądałam ceny w sklepach włoskich, niemieckich i okazało się, że w PLN wyszło najtaniej.
Domi 06:38, 19 sie 2012

ane3ka napisał(a)
Dominiko! Cudowne zdjęcia... Ja kocham ptaki, w sumie jak na moje pustkowie dość dużo ich mnie odwiedza. Tej wiosny przy domu chodziło aż 10 bocianów. Ale zdjęcia mam tylko z daleka
Piękno Twojego ogrodu, oprócz oczywiście roślin, tkwi w zdjęciach, w tym jak potrafisz pokazać co Cię otacza. A to świadczy o dużej miłości do ogrodu.
Co do wrzosów, uwielbiam przejeżdżać przez Kleszczów. Firma ogrodnicza, która się tam znajduje ma obecnie dosłownie pola wrzosów. Cudownie wyglądają. Jak dywany...
Pozdrawiam - Twoją Kruszynkę również.

Aniu, a gdzież Ty Dziewczyno zniknęłaś z Twoim słodkim skandynawskim domkiem? Nie mogę znaleźć Twojego wątku... Rób zdjęcia tych wszystkich ptaków w największej rozdzielczości, wytnij fragment z ptakiem w jakimś programie graficznym i powiększ. Będziesz miała cudne fotki.
Przez Kleszczów przejeżdżałam w środę rowerem i zachwycałam się widokiem tych wrzosowisk w doniczkach...I od razu pojawiła się myśl, żeby jeszcze gdzieś podosadzać wrzosy w ogrodzie.