Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Madzenka 21:58, 20 sie 2012

Właśnie Domi, czy cebule już kupujesz?
Gardenarium 22:26, 20 sie 2012

A ja się obraziłam na cebule w tym roku. Nic nie sadzę, a będę kupować kwitnące na giełdzie wiosną

W zeszłym roku same pomyłki.

Instagram Ogrodowiska
Domi 23:14, 20 sie 2012

Enya73 napisał(a)

Domi, a Ty gdzie zniknęłaś? Czyżby urlopik od Ogrodowiska?

Jestem, jestem! Nie mam ostatnio czasu na pisanie, bo....uczę się jeździć na rolkach...
Po roku urlopu od sportu (najpierw zagrożona ciąża, później gojenie się rany po cesarce) nadszedł czas by wrócić do pełnej aktywności fizycznej. Kupilismy Marcie taki specjalny wózek, z którym można biegać, jeździć na rowerze, rolkach. W środę przejechaliśmy z Nią 50 km i nawet nie jęknęła tak Jej się podobała wycieczka w nowym sprzęcie.

Wykoncypowałam, że mieszkasz gdzieś od strony Gliwic. Mam przyjaciółkę w Małym Tworogu. Piękne tam są okolice
Co do rolek, to żałuję, że jednak nie mieszkasz od strony Tarnowskich Gór, bo może wtedy jeździłabyś w parku w Świerklańcu. Ja tam właśnie jeżdżę na rolkach z moją psiapsiółką, a czasem z córką
Pomysł z wózkiem rewelacyjny, tam też spotykam takie młode, aktywne mamy

No proszę! Zazdroszczę umiejętności. "Jeżdżenie na rolkach" to jeszcze zbyt szumne określenie tego, co na nich wyrabiam, ale widzę światełko w tunelu...
Domi 23:25, 20 sie 2012

Lena napisał(a)
Dominiko , jestem zatwardziałą fanką rolek.Jeżdżę od 15 lat, czym nieraz wywoływałam zdumienie na wsi,pomykając z dzieckiem w wózkuZ czasem moja starsza córcia dołączyła do mnie i jezdziłyśmy razem pchając młodszą w trójkołowcu.
Aczkolwiek dla mnie to za mało - jazda z dziećmi(teraz córki jezdżą dobrze) jest dla mnie za wolna...

Mamy fajna trasę w Puszczy Niepołomickiej,gdzie kilometrami można jezdzić.

Domi,ogród zachwyca jak zawsze,ale jak doczytałam że planujesz rewolucję , to wiem że za rok będzie się działo! Ciekawa jestem zmian

Pozdrawiam

Kiedy ja tak będę jeździć, żeby ktoś był dla mnie za wolny???
Planuję zmiany w ogrodzie, ale nie jakieś rewolucyjne: brzozy muszą zniknąć. Nie udało się ich pozbyć w tym sezonie, co nie znaczy, że im odpuściłam. One MUSZĄ zniknąć z najbliższego otoczenia domu,bo się zajadę ze sprzątaniem. Jeszcze lecą z nich nasiona, a już zaczęły pierwsze liście opadać. Moje ręce też opadają. Nie nadążam ze sprzątaniem nie tylko w ogrodzie, ale i w domu.
No i chciałabym mieć element wodny, ale to jeszcze dalsza przyszłość.
Domi 23:27, 20 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Domi jedna rabata ale jaka
Jakie Ty rewolucje planujesz???? Czy u Ciebie może być jeszcze piękniej?
I kochana błagam pokazuj jakie cebulki zamawiasz, bo na pewno jakieś cuda znajdziesz
A czy możesz u mnie zerknąć na dyskusję o kolorze donic??? Będę dozgonnie wdzięczna
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=621

Zamówiłam czarne ale nie wiem czy nie zamienić na biale.... Ciągle mam dylematy

Czarne są ok. Cebul jeszcze nie zamawiałam i nie wiem czy w ogóle coś będę zamawiać, bo nie mam już miejsca. No chyba, że coś mnie zauroczy (np. cena)...
Domi 23:29, 20 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
Dominika,to cała seria z Mutsy Traveler Można kupić fotelik osobno , ale zapytaj,może coś takiego mają do Twojego wózka, choć ja osobiście nic podobnego nie widziałam. My z doświadczenia startujemy zawsze wieczorem tak koło 18 i po 2 godzinach jazdy dzieciaki zasypiają jak w nocnym snie. Budzą się tylko co 4h na mleko
ps. Mogłąbyś pokazać fotkę Twojego nowego sprzętu?

Dzięki. Posłałam info o wózku jako PW.
ane3ka 10:40, 21 sie 2012

Domi napisał(a)
Aniu, a gdzież Ty Dziewczyno zniknęłaś z Twoim słodkim skandynawskim domkiem? Nie mogę znaleźć Twojego wątku... Rób zdjęcia tych wszystkich ptaków w największej rozdzielczości, wytnij fragment z ptakiem w jakimś programie graficznym i powiększ. Będziesz miała cudne fotki.
Przez Kleszczów przejeżdżałam w środę rowerem i zachwycałam się widokiem tych wrzosowisk w doniczkach...I od razu pojawiła się myśl, żeby jeszcze gdzieś podosadzać wrzosy w ogrodzie.

Dominiczko kochana! Poprosiłam Panią Danusię o usunięcie wątku. Strasznie mi było głupio zawracać tym głowę, ale po prostu, mówiąc ogólnikowo, nie wytrzymałam presji Chyba znacznie lepiej czuję się po przeciwnej stronie, jako podglądacz, niż jako osoba prosząca o pomoc w zdemolowaniu ogrodu.
I tak w chwili obecnej jestem w złej kondycji zarówno finansowej, jak i zdrowotnej, więc ogródek będzie leżał odłogiem. Nie wiem jak długo...
Domi 11:43, 23 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Domi, przyszłam popatrzeć sobie na Twoje królestwo, aby się zmobilizować do jakiejkolwiek pracy w ogrodzie, bo jakoś mam strasznego lenia ostatnio. Jak sobie tak jeszcze trochę popatrzę na Twój porządeczek, to może w końcu zrobi mi się wstyd i ruszę w ogród...

Ale mnie ubawiałaś! Może to Cię pocieszy, że ja też ostatnio jadę na programie "Minimum". M. spryskał kostkę wkoło domu Roundupem, bo nie mam czasu wyrywać z niej chwaścików. Kupiłam u Danusi w sklepie super sprzęt do wyrywania chwastów z kostki i z trawnika (ten ostatni przyrząd to istna rewelacja), ale jest tyle innych rzeczy do zrobienia w ogrodzie...
Domi 11:45, 23 sie 2012

Diana napisał(a)

CUDNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wygląda obłędnie

Dzięki Diano! Musiałam odnowić to wrzosowisko, bo część roślin wypadła, później dosadziłam nowe, ale niekoniecznie ten sam gatunek, część uschła na brzegach, no i było nieciekawie.
Domi 11:47, 23 sie 2012

Anito, Marzenko, Danusiu, dopiero co pisałam, że nic nie będę zamawiać z cebulowych, ale odezwał się we mnie cebuloholizm!!! Coś jednak będę zamawiać!