Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 00:05, 05 sie 2013

leon60 napisał(a)
Przepiękne zdjęcia i przepiękny ogród !

Dziękuję Olu i pozdrawiam
Domi 00:06, 05 sie 2013

Bukla napisał(a)
Domi wklejam roboczy rzut działki - domu i kostki. Altany jeszcze nie ma - to plan na przyszłość.
Najpilniejszym problemem są kształty rabat z prawej strony, z tyłu i części frontu (pomiędzy miejscem na kosze a ścieżką do domu)
Tak sobie myślę, że wobec mojego "pofalowanego" frontu, pozostałe rabaty powinny jakoś do niego nawiązywać, prawda?
Chybo że da się jakoś przemycić prostą - nowocześniejszą linię

[/b]Marzenko2007[/b] Postaram się dzisiaj wieczorem lub jutro zmobilizować siły i założyć wątek aby Domi nie zaśmiecać

Eeeee, takie tam fale to żadne fale Ja bym zrobiła jednak proste rabaty, a w tej skarpecie dała jeden gatunek np. kostrzewy sine.
Domi 00:08, 05 sie 2013

agniecha973 napisał(a)

Ale sprytnie zamaskowane drzwi
Te doniczki robią niesamowite wrażenie. Reszta zdjęć też, ale to już standard. Pajęczyna ze srebrnymi kulkami też świetna.

Rozpracowałaś mnie z tymi drzwiami Ta pajęczyna była dziś rano przepięknie zroszona. Mieniła się w słońcu jak kolia z diamentów.
Domi 00:09, 05 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Robisz genialne fotki!!!

Oj tam, oj tam. To przyroda jest genialna, ja ją tylko zamykam w małym kwadraciku. Dzięki Filipie
Bukla 00:13, 05 sie 2013

Dzięki Domi. Mówisz że moje fale to nie fale?

No nic przysiądę i rozrysuję kilka wersji.

W tej skarpecie chcę posadzić jakieś drzewko bonsai ale to dopiero kiedy się wprowadzimy bo na razie wykańczamy dom w środku. Myślałam też o jakiś kulkach bukszpanowych i o Twoich sosenkach Varella
Domi 00:15, 05 sie 2013

Sebek napisał(a)
Moje zdjęcia tak chwalą.....a jak widzę Twoje to mogę się tylko schować Po prostu arcydzieła - kropelki najpiękniejsze!

Słusznie chwalą Twoje zdjęcia, bo są coraz lepsze. Im więcej fotek robisz, tym lepsze zdjęcia wychodzą. Ja też tak mam. Jak patrzę na fotki, które wstawiałam na początku mojego wątku-to myślę sobie, że trochę żenuła, ale wtedy na takim byłam etapie. Nie ma się co przejmować, tylko trzeba focić dalej, żeby być obcykanym
Domi 00:18, 05 sie 2013

Bukla napisał(a)
Dzięki Domi. Mówisz że moje fale to nie fale?

No nic przysiądę i rozrysuję kilka wersji.

W tej skarpecie chcę posadzić jakieś drzewko bonsai ale to dopiero kiedy się wprowadzimy bo na razie wykańczamy dom w środku. Myślałam też o jakiś kulkach bukszpanowych i o Twoich sosenkach Varella

Ludzie mają kółeczka porobione z kostki, zakrętasy, a Ty masz tylko LEKKIE fale. Ja mam znowu kostkę "na prosto" , ale rabatki brzuchate, więc wydaje mi się, że te Twoje kostkowe "fale" będą fajnym smaczkiem przy prostych rabatkach- urozmaiceniem. Byłaś w ogrodzie Wieloszki (Duży ogród małej ogrodniczki), która ma linie proste? A u Marzenki (Madżenie ogrodnika)?
Bukla 00:25, 05 sie 2013

U Wieloszki jeszcze nie byłam ale u Marzenki tak. Marzenka ma nowoczesną bryłę domu i proste linie a ja mam bryłę "dworkową", lampy dworkowe i ogrodzenie nawiązujące do kostki z łukami, dlatego jakoś wydawało mi się, że nie bardzo będą pasowały proste rabaty, ale przeanalizuję kilka wersji

Dziękuję za wszelkie uwagi
Domi 00:44, 05 sie 2013

Po tym, co teraz napisałaś, muszę się jeszcze raz zastanowić: czy do stylu dworkowego pasują linie proste? A jakie to są "dworkowe lampy"? Może masz jakąś fotkę swojego domku z zewnątrz? Wtedy będziemy mieć już chyba wszystkie dane niezbędne do doradzania.
Bukla 01:00, 05 sie 2013

Piszą o lampach "dworkowych" chyba trochę się zagalopowałam Chodziło mi o lampy klasyczne ale nawiązujące do domu:

\

Niestety nie mam odpowiedniego zdjęcia frontu. Dom wygląda mniej więcej tak:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies