Dominiko pewnie ktoś się już ciebie pytał o te kosodrzewinki u ciebie. Niestety torochę masz dużo stron i ciężko przewertować wszystkow w poszukiwaniu jednej nazwy więc jeżeli możesz to napisz mi prosze jako to odmiana kosodrzewiny, czy jakaś karłowata czy normalna. Przycinasz ją jakoś?
Cześć! Google mnie tu przysłał jak szukałam info o wiśni amanogawa. Powiedz jak ci szybko rośnie i czy jestes z niej zadowolona? Ja mam dwie i kompletnie nie wiem jak je wkomponować, bo ogrodu kompletnie brak, zaczęłam od wiśni prosze daj jakieś zdjecie jak wygląda twoja.
Poza tym, twoj ogrod mnie zachwycił i od wczoraj czytam cały wątek
A ja mam kilka pytań, co to jest to bordowe drzewo co sie czai za bonzai?
Co to jest za czerwone drzewko na pniu za kuleczkami co stoi?
I co to za drzewo co pilnuje huśtawki po lewej stronie?
Nie wiem czy Dominika znajdzie czas, żeby tu zajrzeć i Ci odpowiedzieć, więc może podpowiem, a myślę, że Domi się nie pogniewa.
Jeśli szukasz wolno rosnącej kosodrzewiny, to polecam Ci odmianę 'Liliput' lub 'Varella;. U Domi moim zdaniem rośnie ta druga.
Kosodrzewinę można skracać najlepiej w ten sposób, że się przełamuję w połowie tegoroczne młode przyrosty. W ten sposób wolniej rośnie i ładnie się zagęszcza.
Mam tę odmianę wiśni. Bardzo wąska, kolumnowa odmiana wiśni, pięknie kwitnie, ale krótko,u mnie do 2 tygodni, a liście nie są tak atrakcyjne, aby z niej robić soliterowe drzewo. Ja mam je wkomponowane w rabatę pośród innych drzew i krzewów. Jutro wkleję u siebie fotki. Rośnie dość wolno i nie lubi przesadzania, więc dobrze wybierz dla niej miejsce.
Pozdrawiam