Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Martka 16:12, 17 sie 2021

Kwitnący agapant - to dopiero wydarzenie, bo to ponoć rośliny długo zwlekające z wdzięczeniem się Sesja godna wydarzenia, zdjęcia przepiękne, Alicjo.
Alija 14:00, 18 sie 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Gratuluję. Agapantowi, że dał się zaprosić na sesję zdjęciową Dogodziłaś mu wiosną.

Hanusiu! Bardzo dziękuję w imieniu agapanta. W końcu zakwitł tylko dwoma kwiatami, ale i tak cieszy
Gosialuk 14:48, 18 sie 2021

Za rok już kwiatów będzie więcej.
Nowa12 22:17, 18 sie 2021

Agapant też mi chodzi po głowie co roku. Fajnie wygląda w donicach tylko żeby miał trochę więcej kwiatów niż dwa .
Roocika 13:41, 19 sie 2021

Alicja, floksów nie mam, chociaż kto wie, może kiedyś Za to orliki lubię, muszę dokupić. Wymyśliłam, że posadzę je blisko miskantów, które umknie strasznie późno startują , orliki potem mają tylko liście, więc powinno być s0ko.
Bardzo ładny ten agapant, ciekawy ma kolor, czy to jest rośliną trudna do uprawy?
Alija 13:32, 20 sie 2021

Basieksp napisał(a)
No super, bardzo ładnie zakwitł jak długo go masz, ja swoje sadziłam do donic wiosną, ale małe są i napewno mi szybko nie zakwitną ale chyba dałam za duże donice, dałam im większe donice, z myślą, że się w nich zagęszczą ale słabo narazie jest

Basiu! Mam jeszcze w dwóch donicach, białego i niebieskiego, kwitły raz dwa lata temu i na razie nic. Ten kwitnący w tym roku jest największy, kupiłam go trzy lata temu już kwitnącego, w ubiegłym roku nie kwitł, dopiero teraz. Tak, że szału nie ma .
Alija 13:38, 20 sie 2021

Martka napisał(a)
Kwitnący agapant - to dopiero wydarzenie, bo to ponoć rośliny długo zwlekające z wdzięczeniem się Sesja godna wydarzenia, zdjęcia przepiękne, Alicjo.

Marta! Dzięki. Trudno się doczekać na kwitnienie tych kwiatów, więc nawet jeden kwiat cieszy.
Alija 13:38, 20 sie 2021

Gosialuk napisał(a)
Za rok już kwiatów będzie więcej.

Gosia! Z tym to pewności nie ma.
Basieksp 13:42, 20 sie 2021

Alija napisał(a)

Basiu! Mam jeszcze w dwóch donicach, białego i niebieskiego, kwitły raz dwa lata temu i na razie nic. Ten kwitnący w tym roku jest największy, kupiłam go trzy lata temu już kwitnącego, w ubiegłym roku nie kwitł, dopiero teraz. Tak, że szału nie ma .

Jak wracam do domu z pracy, to w jednym ogrodzie, ktoś ma kilka donic, ustawionych wzdłuż wjazdu, nie wiem może z 6- 8 donic a agapantami, wszystkie kwitną na niebiesko po kilka kwiatów w donicy, już w zeszłym roku je wypatrzyłam, bardzo ładnie to wygląda taka ilość no i kupiłam sobie i poczekam sobie
Alija 13:43, 20 sie 2021

Nowa12 napisał(a)
Agapant też mi chodzi po głowie co roku. Fajnie wygląda w donicach tylko żeby miał trochę więcej kwiatów niż dwa .

Aga! Bardzo chciałam mieć agapanta, bo na zdjęciach pięknie wygladały donice z pięknymi niebieskimi kwiatami. Okazuje się, że nie jest to takie proste, chociaż kwiat naprawdę piękny.