Alicja, floksów nie mam, chociaż kto wie, może kiedyś Za to orliki lubię, muszę dokupić. Wymyśliłam, że posadzę je blisko miskantów, które umknie strasznie późno startują , orliki potem mają tylko liście, więc powinno być s0ko.
Bardzo ładny ten agapant, ciekawy ma kolor, czy to jest rośliną trudna do uprawy?
Basiu! Mam jeszcze w dwóch donicach, białego i niebieskiego, kwitły raz dwa lata temu i na razie nic. Ten kwitnący w tym roku jest największy, kupiłam go trzy lata temu już kwitnącego, w ubiegłym roku nie kwitł, dopiero teraz. Tak, że szału nie ma .
Jak wracam do domu z pracy, to w jednym ogrodzie, ktoś ma kilka donic, ustawionych wzdłuż wjazdu, nie wiem może z 6- 8 donic a agapantami, wszystkie kwitną na niebiesko po kilka kwiatów w donicy, już w zeszłym roku je wypatrzyłam, bardzo ładnie to wygląda taka ilość no i kupiłam sobie i poczekam sobie
Aga! Bardzo chciałam mieć agapanta, bo na zdjęciach pięknie wygladały donice z pięknymi niebieskimi kwiatami. Okazuje się, że nie jest to takie proste, chociaż kwiat naprawdę piękny.