Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 13:00, 25 sty 2024

Rumianka napisał(a)
Te ostatnie foty pokazuję atrakcyjność tego stawu w każdej odsłonie...Jest wyjątkowo uroczy...

Elisko! Dziękuję. W tym roku koniecznie musimy się wziąć za staw, bo tak nam czas ucieka,
a uszkodzenia brzegów są coraz większe, no i trzeba pogłębić.

GorAna 19:30, 25 sty 2024

Alija napisał(a)

Jolu!

Cudnie
daszum 21:03, 25 sty 2024

Patrzę na zdjęcia powyżej i nucę:

Do lata, do lata, do lata
Piechotą będę szła...
Kordina 23:02, 25 sty 2024

To ja się przyłączam:
Piechotą będę szła...
może jakiś chórek powstanie i przywołane szybciej będzie?
ewsyg 20:22, 26 sty 2024

Witaj Alicjo w sumie przyszłam zapytać o nazwy róż,które zamówiłaś. Poczytałam troszkę, pooglądałam i się rozmarzyłam. Ach posiedzieć na tej ławeczce przy stawie.On jest boski. Jaka powierzchnię zajmuje? Czy mogłabyś pływać po nim łódką? Krokusy masz boskie. Ja posadziłam kilka cebulek, ale trzeba będzie w tym roku dosadzić. Miętus jest przeuroczy. Lubie Bieszczady. Jako młoda dziewczyna jeździłam tam na obozy harcerskie. Stacjonowaliśmy na Laworcie. Bardzo miło wspominam ten czas. Mamy koło Sanoka znajomych i czasami do nich jeździmy. Wydawało mi się, że zwiedziliśmy całe Bieszczady, ale tego skansenu nie kojarzę. kolejnym razem muszę nadrobić tą zaległość. Może uda się w tym roku, czas odwiedzić przyjaciół. Pozdrawiam
Magara 23:08, 26 sty 2024

Alicja, no nie można za każdym razem się stawem Twoim zachwycać bo to będzie już nudne
Ale pokazuj zdjęć jak najwięcej
Alija 22:03, 27 sty 2024

GorAna napisał(a)

Cudnie

Aniu! Dziękuję bardzo.
Alija 22:04, 27 sty 2024

daszum napisał(a)
Patrzę na zdjęcia powyżej i nucę:

Piechotą będę szła...

Danusiu! To ja z Tobą.
Alija 22:06, 27 sty 2024

Kordina napisał(a)
To ja się przyłączam:
Piechotą będę szła...
może jakiś chórek powstanie i przywołane szybciej będzie?

Bożenko! Może być chórek, byle tylko szybciej ta zima odeszła i zrobiło się ciepło i zielono.
Alija 22:21, 27 sty 2024

ewsyg napisał(a)
Witaj Alicjo w sumie przyszłam zapytać o nazwy róż,które zamówiłaś. Poczytałam troszkę, pooglądałam i się rozmarzyłam. Ach posiedzieć na tej ławeczce przy stawie.On jest boski. Jaka powierzchnię zajmuje? Czy mogłabyś pływać po nim łódką? Krokusy masz boskie. Ja posadziłam kilka cebulek, ale trzeba będzie w tym roku dosadzić. Miętus jest przeuroczy. Lubie Bieszczady. Jako młoda dziewczyna jeździłam tam na obozy harcerskie. Stacjonowaliśmy na Laworcie. Bardzo miło wspominam ten czas. Mamy koło Sanoka znajomych i czasami do nich jeździmy. Wydawało mi się, że zwiedziliśmy całe Bieszczady, ale tego skansenu nie kojarzę. kolejnym razem muszę nadrobić tą zaległość. Może uda się w tym roku, czas odwiedzić przyjaciół. Pozdrawiam

Ewo! Miło mi, że mnie odwiedziłaś. Naoglądałam się róż i w końcu kilka zamówiłam, u mnie problem z miejscem, ale nie mogłam się powstrzymać. A zamówiłam takie róże:
Ballerina, Sibelius, Garden of Roses, Pacific Blue, The Ancient Mariner, Grafin Diana. Ciekawa jestem Twojej opinii na ich temat.
Staw wcale nie jest duży (na zdjęciach zawsze wygląda na większy), ma wymiary ok. 10m x 30m.
Jest dość płytki, bo dawno go nie pogłębialiśmy (w końcu trzeba się za to zabrać, bo strasznie zamulony), więc o łódce raczej nie ma mowy.
Bieszczady są piękne, ale od nas to jeszcze ok. 150 km. Najbardziej znany skansen to ten w Sanoku, a ten o który piszę to Kolbuszowa, 30 km od Rzeszowa.
Pozdrawiam.